Antena Meniu Search
x

Video "Sfânta Maria ne pune să schimbăm pălăria": Cod galben de ploi, descărcări electrice şi maşini blocate în torenţii de pe bulevardele României

După săptămâni de caniculă şi secetă, au venit şi primele ploi. Dacă pentru unii au adus bucurie şi speranţă că mai pot recupera ceva din culturi şi livezi, pentru alţii furtunile au semănat probleme. S-au trezit cu gradinile şi curtile inundate. În pasul Vâlcan, doi tineri de 14 şi 17 ani au fost loviţi de fulger. Aproape întreaga ţară este sub cod galben de vreme instabilă, valabil până mâine seară.

Alin Stan
de Alin Stan

la 14.08.2022, 20:46

Vezi și

În Slatina o ploaie torenţială a transformat străzile în râuri. Maşinile au înaintat cu greu prin apa care ajungea la portiere. Unele au rămas chiar blocate în torenţii de pe bulevarde.

Pe scările dintr-un parc s-a format o adevărată cascadă

Localnicii nu au putut anunţa avariile provocate de vijelie la reţelele de apă şi canal, pentru că furtuna a stricat chiar centrala telefonică a Companiei de Apă Olt. În schimb, au fost chemaţi pompierii pentru a scoate apa din mai multe curţi şi beciuri.

Doi adolescenţi, un băiat de 14 ani şi o fată de 17 ani, au văzut moartea cu ochii în Pasul Vâlcan, după ce au fost loviţi de fulger. Tânăra a suferit arsuri grave pe 30 la sută din suprafaţa corpului şi a fost adusă ăentru tratament la un spital din Bucureşti. Băiatul a scăpat fără răni.

Pe acelaşi subiect

În Covasna, localnicii au fost martorii unui fuior care a coborât aproape de pământ

Un vârtej ca o mică tornadă s-a format într-o parcare din Apuseni unde mai mulţi turişti opriseră să se bucure de peisaj. Mai multe localităţi din Olt, Vâlcea şi Iaşi au fost sub cod Roşu de vremea rea. În Botoşani, a plouat cu gheaţă, iar furtuna puternică a pus mai mulţi copaci la pământ.

După săptămâni de caniculă, au căzut câţiva stropi de ploaie şi în Bucureşti.

Natura însă a dat un adevărat spectacol pe cerul Capitalei

Ploile sunt binevenite in toată țara pentru că este secetă puternică , iar râurile și lacurile au scăzut până la cote de alertă în multe zone .

Simona Căpşună, meteorolog Observator: „Sfânta Maria ne pune să schimbăm pălăria. După o perioadă lungă fără ploi, acestea cuprind cea mai mare parte a țării. Este cod galben până mâine seară în toate zonele cu excepția litoralului, a Câmpiei de Vest și, parțial a vestului Transilvaniei. În timp scurt se pot aduna cantităti mari de apă așa și riscul pentru inundații locale va fi destul de ridicat. Chiar şi în aceste condiţii, aceste ploi nu sunt suficiente pentru a diminua efectele ceţei puternice.”

Furtuna din sud-estul Europei a adus vreme instabilă la noi în ţară şi fenomene extreme pe ţărmul Mării Mediterane. În Grecia, turiştii aflaţi pe o plajă din vestul ţării au fost surpinşi de apariţia unei trombe spectaculoase. Vârtejul de apă a durat câteva minute şi nu a ajuns pe uscat aşa că nu a creat probleme.

În ultima jumătate a lunii august revine canicula in zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării, iar temperaturile vor depăşi din nou 35 grade Celsius la umbră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » "Sfânta Maria ne pune să schimbăm pălăria": Cod galben de ploi, descărcări electrice şi maşini blocate în torenţii de pe bulevardele României