Antena Meniu Search
x

Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad chiar și cu 20 de grade în doar 24 de ore

Vreme ca de Crăciun în ziua de Florii. Meteorologii anunță fenomene de iarnă în mai multe zone din țară cu lapoviță, ninsori și viscol. Temperaturile ar urma să scadă chiar și cu 20 de grade în 24 de ore.

de Oscar Stanciu

la 13.04.2022, 14:52

Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad cu 15...20 de grade în doar 24 de ore
Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad cu 15...20 de grade în doar 24 de ore - Observator

O masă de aer rece de origine arctică ne va afecta la sfârșitul săptămânii. Astfel, vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului în mare parte din țară. Deosebit de frig va fi în Moldova, Transilvania, Muntenia și în zonele montane.

De la temperaturi de 25 de grade Celsius prognozate pentru sâmbătă în sudul și estul țării, duminică, de Florii, termometrele nu vor indica mai mult de 8...10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea sud-esticã a ţãrii unde vor fi precipitaţii, sub formã de ploaie în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania şi Moldova trecãtor si sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vremea la munte, de Florii

La munte va ninge viscolit. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în vest şi sud-est, amplificând senzația de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade.

Frig și în București

Și în București vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, astfel valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros şi va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 8...9 grade, iar minima de 3...4 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad chiar și cu 20 de grade în doar 24 de ore