Antena Meniu Search
x

Val de aer tropical peste România. Cod galben de caniculă în 10 judeţe, azi şi mâine

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă în 10 județe din vestul și sud-vestul țării, valabilă joi și vineri. Potrivit specialiștilor, în aceste zone, temperaturile maxime vor ajunge chiar la 38 de grade Celsius.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.07.2021, 10:44

Codul galben, care este în vigoare azi şi mâine, anunță un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei. Potrivit ANM, vor fi temperaturi maxime de 31...35 de grade. În Banat și Crișana canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local, mai ales în vestul țării, va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Avertizarea meteo vizerază județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt.

Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri, la câmpie.

Furtuni şi ploi torenţiale în alte 9 judeţe

Pe acelaşi subiect

O altă avertizare Cod galben în vigoare joi între orele 13.00 - 22.00 anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată. În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în sudestul țării și în restul zonei montane.

A doua avertizare cod galben va fi în vigoare în județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au actualizat joi prognoza specială pentru București și anunță că vremea va deveni normală termic pentru această dată. De vineri temperaturile cresc iar. În intervalul joi ora 13.00 - vineri ora 9.00, vremea va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului (în general de 35...40 km/h). 

Temperatura maximă va fi de 29 - 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17 - 19 grade. Vineri, vremea va redeveni călduroasă, dar va fi frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32 - 33 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Vremea » Val de aer tropical peste România. Cod galben de caniculă în 10 judeţe, azi şi mâine