Antena Meniu Search
x

Val de aer tropical peste România. Anomalie meteo în Europa, temperaturi cu peste 20 de grade mai ridicate faţă de normal

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizează că, de la mjlocul acestei săptămâni o masă de aer tropical ajunge şi în ţara noastră.

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizează că, de la mjlocul acestei săptămâni o masă de aer tropical ajunge şi în ţara noastră.

Masa de aer tropical este în intensificare și în extindere și îşi va face simţită prezenţa în România, de la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile vor atinge 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi şi mai accentuat decât zilele acestea. 

Alina Şerban spune că episodul acesta foarte călduros va fi de scurtă durată.

Potrivit prognozei pe două săptămâni, se încălzeşte până în 27 iunie, apoi se răceşte.

De la 1 iulie, însă, se încălzeşte din nou.

Meteorologii avertizează asupra unui val de căldură extremă care va lovi zonele centrale și vestice ale Europei

Căldură extremă în Europa

Valul de căldură extremă va lovi întreaga Europă în această săptămână. Cele mai afectate vor fi țările din zona centrală și vestică, potrivit meteorologilor de la Severe Weather

De marţi, temperaturile vor fi foarte ridicate Franței, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda și Luxemburg. Vor fi maxime de 40 de grade Celsius.

Valul de aer tropical va afecta vestul şi centrul Europei în perioada 24 - 30 iunie

Potrivit specialiştilor de la Severe Weather, temperaturile sunt cu 16 - 20 de grade mai ridicate decât normalul perioadei.

Valul de aer tropical va afecta vestul şi centrul Europei în perioada 24 - 30 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Val de aer tropical peste România. Anomalie meteo în Europa, temperaturi cu peste 20 de grade mai ridicate faţă de normal