Antena Meniu Search
x

Cupolă de caniculă peste zona mediteraneană: coduri roșii și portocalii în Spania, Grecia și Italia. Vor fi și 46 de grade

Luna august a venit cu un val de caniculă în sudul și sud-estul Europei, cea mai afectată fiind în prezent Mediterana, unde temperaturile vor ajunge la 46 de grade Celsius. Se așteaptă ca o cupolă de căldură masivă să se blocheze în părțile sudice ale continentului, centrate peste Marea Mediterană. Acest lucru va duce la căldură excesivă, cele mai ridicate temperaturi fiind înregistrate în Italia, Malta și Grecia până la jumătatea săptămânii, apoi intensificându-se peste Spania și Portugalia în weekend.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 18:49

E Cod Roșu de caniculă în Italia, pentru regiunile Sardegna, Puglia, Basilicata, Calabria, Sicilia, unde temperaturile ridicate vor agrava condițiile de secetă și vor favoriza apariția incendiilor de vegetație.

Nici Spania nu e ocolită de valul de căldură. Țara e împărțită în zone cu Cod Roșu ori Cod portocaliu de căldură. 

Vârful caniculei a fost o provocare pentru unele părți din Grecia. Care acum se confruntă cu incendii devastatoare. Cea mai afectată este Insula Evia, din apropierea Atenei, de unde mii de oameni au fost evacuați cu feribotul. Recent, meteorologii au prelungit Codul Portocaliu de caniculă pentru această țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Cupolă de caniculă peste zona mediteraneană: coduri roșii și portocalii în Spania, Grecia și Italia. Vor fi și 46 de grade