Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile și viscolul fac ravagii în nordul țării. Trafic de coșmar în mai multe județe; drumuri blocate și mașini avariate din cauza copacilor doborâți de vânt

Ninsorile şi viscolul fac ravagii în ţară. Jumătatea de nord a teritoriului este sub cod galben şi portocaliu de vreme rea până după amiază. Traficul este de coşmar în mai multe judeţe. Maşinile avansează cu dificultate, TIR-urile patinează pe zăpada de pe şosea. Din cauza vântului, mai mulţi copaci au fost doborâţi pe drumuri, peste maşini, dar şi pe calea ferată. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 14:03

Vezi și

Ninsoarea a dat peste cap traficul în localitatea Șcheia, din judeţul Suceava. Din cauza zăpezii de pe şosea, maşinile avansează cu dificultate, iar TIR-urile pur şi simplu patinează. 

Șofer: Patinează, e goală maşina. Am urcat jumate de pantă şi la jumate am căzut, nu a mai mers. 

Angela Bertea, reporter Observator: De mai bine de jumătate de oră, banda de urcare este blocată. Polițiștii dirijează traficul. Momentan doar mașinile mici sunt lăsate să treacă. 

Aceeaşi problemă este şi în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova. Din cauză zăpezii, mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta. Aşa că şoferii au tras pe dreapta şi au aşteptat utilajele care să cureţe drumul. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: De cât timp staţi? De o oră. 

Șoferi: Ni s-a terminat programul şi ca să nu blocăm alte maşini stăm pe loc aici. 

Vântul face ravagii în Cluj

În judeţul Cluj, un camion a derapat şi a ajuns într-un şanţ. A fost scos de acolo tocmai de un utilaj de deszăpezire. Şi vântul a făcut ravagii în tot judeţul. Peste 30 de copaci s-au rupt şi au ajuns pe şosele. Între localităţile Someșul Cald și Mărișel muncitorilor le-a luat mai bine de două ore să cureţe asfaltul. 

Copacii doborâţi de vânt au afectat şi traficul feroviar. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În Hunedoara, trei trenuri de călători au fost blocate după ce mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată. 

Zeci de călători au rămas timp de 5 ore blocaţi în trenuri, între localităţile Petroşani şi Crivada, până când pompierii au eliberat calea ferată. Oamenii au primit apă şi mâncare. 

Călător: Condiţiile nu sunt groaznice, dar timpul. Sunt oameni, am înţeles în primul vagon care aveau programări la medic În Arad sau mai știu eu ce. Nu o să ajungă. 

În Sighişoara un copac a căzut pe o maşină aflată în mers. Şoferul a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Şi în Azuga, vântul care a bătut cu peste 50 de kilometri pe oră a doborât ieri un brad uriaş peste o maşină. Doi oameni au fost răniţi. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Copacul a căzut de pe versantul situat în partea stângă a drumului naţional 1, pe sensul de mers de la Braşov, la Sinaia. Maşina era exact în spatele meu, la aproximativ 10 metri. În cădere, copacul a agăţat firele electrice, iar un stâlp a fost retezat şi culcat în curtea unui localnic. 

Copaci căzuți pe șosele și pe mașini

În Neamţ a nins atât de mult încât s-au rupt crengile sub greutatea zăpezii. Iar în Suceava, unele dintre ele au ajuns pe maşinile parcate sau chiar pe şosea. De altfel, zonele de munte din cele două judeţe rămân sub cod portocaliu de ninsori abundente până după-amiază. Jumătatea de nord a ţării este sub cod galben şi portocaliu de ninsoare şi viscol, până la ora 15. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ninsorile și viscolul fac ravagii în nordul țării. Trafic de coșmar în mai multe județe; drumuri blocate și mașini avariate din cauza copacilor doborâți de vânt