Antena Meniu Search
x

Video Vijelii şi viituri devastatoare în nordul ţării: în judeţul Maramureş, în două ore, a plouat cât pentru trei săptămâni

Viituri violente au năvălit în una dintre cele mai frumoase zone din ţară şi au lăsat în urmă dezastru. În Maramureş, apele au adus buşteni şi bolovani de la munte şi au distrus totul în cale. Calea ferată pe care circula mocăniţa prin superba Vale a Vaserului a rămas, în unele locuri, suspendată deasupra apei.

de Cătălina Pătru

la 13.07.2021, 09:27

Vezi și

O viitură de cod roşu a măturat aseară Valea Vaserului. Apele au adus la vale buşteni uriaşi şi au distrus calea ferată pe care bătrâna mocăniţă ducea turiştii către peisajele pitoreşti. După viitură, linia de tren a rămas îngropată în mâl. Este a doua oară în ultimele două săptămâni când zona este inundată. Aseară, în două ore, a plouat în judeţul Maramureş cât pentru trei săptămâni.

În localitatea Moisei, apele au năvălit cu furie şi au adus de pe versanţi tone de bolovani. Autorităţile au intervenit cu excavatoare să elibereze cursul apei. "Acolo era o albie şi se lucra la albie ca să poată să dea tot fluxul de apă care venea de pe versant", a declarat Vlad Duruş, prefectul judeţului Maramureş.

Pe drumul naţional 17C, în comuna Săcel, a apărut o groapă de câţiva metri în mijlocul asfaltului. Inundaţiile au făcut prăpăd mai întâi localităţile din Ucraina, aflate la graniţă cu Maramureşul. În zonă, au căzut 100 de litri pe metru pătrat. Până la ora 23, zona montana din Maramureş, dar şi alte 25 de judeţe din estul şi vestul ţării sunt sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii.

Autostrada Soarelui a fost azi Autostrada Ploii. O coloană de maşini s-a oprit între Cernavodă şi Medgidia pentru că şoferii nu mai vedeau nimic în faţă. De mâine, România va fi prizoniera caniculei. În special în regiunile vestice şi sudice, indicele temperaturã-umezealã va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Marţi, temperaturile vor fi între 26 şi 28 de grade pe litoral şi în jur de 37-38 de grade în sud-vestul ţării. Valul de căldură va ţine până spre finalul sapt viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vijelii şi viituri devastatoare în nordul ţării: în judeţul Maramureş, în două ore, a plouat cât pentru trei săptămâni