Video Vijeliile au făcut prăpăd în aproape toată ţara. Vântul a doborât copacii peste case, zeci de maşini au fost avariate. La munte a fost viscol în toată regula
A început sezonul toamnă-iarnă. A căzut prima zăpadă la munte, ba chiar a viscolit pe creste, iar temperaturile au ajuns şi la minus 7 grade. Meteorologii spun că a mai nins pe 18 septembrie şi în urmă cu 9 ani. În restul ţării, vijeliile au făcut legea: vântul a smuls copaci din rădăcină şi i-a doborât peste maşini, gospodării şi fire de electricitate. La mare, toate porturile au fost închise.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Prima zăpadă de anul acesta pe Transalpina. Ninge ca în poveşti aici la stână. Localnicii din Rânca s-au trezit într-un basm. Deşi e abia început de toamnă, peisajul e unul de iarnă autentică.
Bogdan Băbu: Suntem pe Transalpina, la cota 2000. După cum vedeţi prima zăpadă şi-a făcut deja apariţia.
Altădată ningea mult mai devreme, nu trebuie să ne speriem. În Maramureş a nins molcom, iar Vârful Pietrosul Rodnei s-a transformat spectaculos într-o ilustrată de Crăciun.
În schimb, la Vlădeasa, în Cluj, a fost viscol în toată regula. Vântul a spulberat ninsoarea cu 100 de kilometri la oră, iar temperaturile au atins minus cinci grade Celsius.
- Vijeliile au făcut prăpăd în țară. Copaci rupți și mașini distruse în București și mai multe județe....
- Alaska lovită de cea mai puternică furtună din ultimele decenii. Case luate de apă în urma ploilor abundente
- Frig, ploi și vijelii în România. Se răcește în toată țara, apar primele ninsori la munte
Simona Căpşună, meteorolog Observator: Temperaturile au scăzut cu mai multe zece grade in ultimele zile. Iar la munte au ajuns la valori de îngheţ. Din acest motiv, ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. În acest moment, la altitudini mai mari de 2000 de metri avem şi primul strat subţire de nea din acest sezon. Nu este un fenomen ieşit din comun, dar destul de rar la mijlocul lunii septembrie. Condiţiile de ninsoare se vor menţine pe creste cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare.
Vijeliile au luat pe sus restul ţării. Rafalele au doborât copaci peste case şi zeci de maşini au fost avariate. În Bucureşti şi Ilfov, până la orele prânzului, pompierii au avut mai bine de 70 de intervenţii. Panourile care acopereau scheletul fostei fabrici IMGB au ajuns pe şosea.
Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Bulevardul Berceni la ieşirea din Capitală a fost blocat. Sunt bucăţi care cad de pe platforma IMGB pe maşinile care trec prin această zonă.
În Constanța s-au închis porturile, iar în Craiova, parcurile
În Constanţa, vântul a smuls arborii din rădăcină şi i-a prăvălit peste mai multe maşini şi peste firele de înaltă tensiune dintr-un cartier. Porturile au fost şi ele închise. În Craiova, toate parcurile vor rămâne închise până când vijeliile se vor domoli.
Cristina Oprea, reporter Observator: Pentru a-i proteja pe oameni de diferite accidentări, aceste panouri informative din centrul oraşului au fost puse la pământ, iar ca măsură suplimentară autorităţile locale au decis să închidă şi parcurile publice. Deja mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt şi au produs pagube materiale.
Meteorologii estimează că rafalele se vor linişti abia de mâine dimineaţă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰