Antena Meniu Search
x

Video Vijeliile fac ravagii în Capitală. Momentul în care un copac se prăbuşeşte printre maşinile aflate în mers, în zona Foişor

Vântul puternic face ravagii, la această oră, în Capitală, unde, în ultimele ore, au fost doborâte panouri publicitare şi s-au rupt copaci. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care un pom şi un stâlp din beton se prăbuşesc printre maşinile aflate în mers, în zona Foişor. Doar o minune a făcut să nu se producă o tragedie. Reamintim că Bucureştiul se află sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic până diseară, la ora 18.00.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 15:07

Vezi și

Astăzi, parcă mai mult decât oricând trebuie să avem în vedere efectele vântului puternic care afectează toată ţara. Sunt practic cele mai puternice rafale înregistrate de la începutul anului. La Autorităţile ne avertizează să evităm deplasările după ce au fost raportate mai multe incidente periculoase. În Capitală, pompierii din cadrul ISU București - Ilfov au avut astăzi mai multe intervenții din cauza vântului puternic, care a rupt panouri publicitare și copaci.

Potrivit ISU București - Ilfov, au fost mai multe solicitări prin numărul de urgență 112 ca urmare a fenomenelor meteo. Pe Calea Moșilor - intersecție cu bd. Carol, un panou publicitar a căzut pe carosabil, iar în Piața Amzei, dar şi pe strada Pitar Moș sunt elemente de construcție în pericol de cădere. De asemenea, pe Aleea Izvorul Crișului un copac a căzut pe carosabil. 

Trei mașini au fost distruse după ce au căzut copaci peste ele. Acestea se aflau pe Calea Griviței 97, pe strada Mătăsari și pe strada Secuilor. În zona Foişor, o cameră de supraveghere a surprins momentul în care un copac se prăbuşeşte în mijlocul străzii, printre maşinile aflate în mers. În cădere, pomul a rupt şi un stâlp din beton, dar şi firele de curent. 

19 judeţe şi Capitala, sub avertizare cod portocaliu de vreme extremă până diseară

Pe acelaşi subiect

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că marți este vânt puternic în toată ţara, fiind emise alerte cod galben şi portocaliu de vijelii. Este vizată inclusiv Capitala.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h. Potrivit ANM, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Rafale ANM:

>100 km/h Călimani 

97 km/h Târnaveni

90 km/h Blaj

86 km/h Darabani

83 km/h Buzău

83 km/h Râmnicu Sărat

80 km/h Botoșani

75 km/h Cotnari

75 km/h Bisoca 

75 km/h Sibiu 

75 km/h Focșani 

70 km/h Suceava 

70 km/h București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vijeliile fac ravagii în Capitală. Momentul în care un copac se prăbuşeşte printre maşinile aflate în mers, în zona Foişor