Antena Meniu Search
x

Foto Vreme deosebit de caldă în primele zile din an

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme frumoasă, chiar deosebit de caldă, în primele zile din ianuarie. Temperaturile maxime vor atinge 14 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.01.2021, 15:38

vremea în ianuarie
Prognoza meteo, intervalul 1 - 4 ianuarie 2020 - Shutterstock
  • Vreme caldă la început de 2021

Vremea vineri, 1 ianuarie 2021

Cerul prezintă înnorări în nord și centru și doar în nordul Carpaţilor Orientali, izolat mai ninge slab, iar în rest este variabil, chiar senin în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul suflă slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și în Bărăgan și Dobrogea. Temperatura aerului la ora 14 avea valori cuprinse între 2 grade la Sighetu Marmaţiei, Ocna șugatag, Târgu Lăpuș și Câmpeni și 13 grade la Râmnicu Sărat, Gorgova și Mangalia. Izolat în Moldova mai este ceaţă.

Citește și:

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice, deși mai mici decât cele înregistrate ieri, vor continua să caracterizeze o vreme caldă în majoritatea zonelor, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări în nord și în centru unde pe spaţii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, predominant ploi, iar în zonele montane aferente, îndeosebi la atitudini mari, ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste și în deltă. În Moldova, izolat, ceaţa va persista.

Prognoza meteo sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei, iar minimele vor fi de la -5...-4 grade în depresiunile din nord-vest și centru până la 8...9 grade pe litoral. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, cu nori de plafon jos și ceaţă pe arii restrânse în primele ore în Oltenia, Muntenia, Moldova și izolat în Transilvania și Dobrogea. Noaptea, în regiunile din sudul și din estul ţării, precum și în zonele montane aferente, aria de nebulozitate se va extinde, ceaţa se va semnala local și pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul se va intensifica treptat la munte, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și în sudul Banatului, cu viteze de 55...65 km/h, iar în celelalte zone va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări.

Presiunea atmosferică va creste dinspre est, de la valori joase inapoi la normalul baric.

Vremea duminică, 3 ianuarie 2021

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 1 și 9 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în sud-vest, în est și în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente și local moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și local va ploua în general slab. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la peste 1700 m, vor predomina ninsorile; mai ales în masivele sudice și sud-vestice se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind și spulberând zăpada; în restul teritoriului vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și izolat și trecător în celelalte regiuni. Dimineaţa și noaptea, în zonele joase de relief din est, sud și centru, local se va forma ceaţă.

Prognoza meteo luni, 4 ianuarie 2020

Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu valori termice în creștere faţă de zilele precedente, dar aria de nebulozitate și ploi va cuprinde treptat, dinspre sud-vest, toate regiunile. Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în dealurile sudice se vor cumula local peste 30...40 l/mp. În a doua parte a nopţii, în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, trecător se va semnala lapoviţă. În zona montană, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali și de Curbură, unde și vântul se va intensifica, cu rafale de peste 80...90 km/h pe creste, unde va fi viscol. Intensificări ale vântului vor fi în a doua parte a intervalului și în restul masivelor montane, cu 60...75 km/h și local - cu viteze mai mici- și în sudul, centrul și estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

A patra zi, 24 ore (Marti)

05.01.2021 ora 08:00 - 06.01.2021 ora 08:00

Vremea va fi în general închisă pe parcursul zilei, iar valorile termice, deși în scădere faţă de intervalul precedent în toată ţara, se vor menţine peste mediile multianuale ale perioadei. Ziua cerul va fi noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse și în general moderate cantitativ, în cea mai mare parte a ţării, exceptând sudul Olteniei și al Munteniei, unde înnorările vor fi temporare și local vor fi ploi slabe, cu precădere în primele ore. În zona montană înaltă vor predomina ninsorile, iar în cele submontane și depresionare din nord și nord-est vor fi posibile precipitaţii mixte. Izolat se va depune polei. Noaptea aria de nebulozitate și precipitaţii va fi în restrângere spre regiunile nord-estice, în celelalte zone cerul se va degaja și pe spaţii mici se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și temporar în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vreme deosebit de caldă în primele zile din an