Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 1 iulie 2022. Temperaturile, aproape de valorile maxime extreme ale perioadei

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 30.06.2022, 16:08

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, unde și temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Canicula se va menține în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și nord-vestice, iar cele minime între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta după-amiaza și seara prin înnorări, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri grindină, local în zonele montane și submontane și în jumătatea estică a țării și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare noaptea în vest.

Prognoza meteo București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19...20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține caldă și în general instabilă. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara pe arii relativ extinse vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă, dar caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 și 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 1 iulie 2022. Temperaturile, aproape de valorile maxime extreme ale perioadei