Meniu
Search
x

Foto Vremea 1 iunie 2021. Nu scăpăm de ploi, ANM anunță o vreme rece și instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 1 iunie 2021. Vremea va rămâne răcoroasă și instabilă în toate regiunile țării, iar temporar va ploua.

De Daniel Murărescu la 31.05.2021, 14:00

În noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil în vestul și nord-vestul țării și va avea înnorări accentuate în celelalte regiuni. Vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea și caracter torențial și, izolat, posibil, descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și pe arii restrânse, mai ales la munte și în centrul și estul țării, 25...35 l/mp. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și în regiunile estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. Vor fi condiții de ceață, mai ales în vestul țării.

Vremea marți 1 iunie 2021

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în regiunile extracarpatice și local în restul teritoriului. La munte, în sudul, estul și, parțial, centrul țării, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, vor fi și descărcări electrice, se vor acumula cantități de apă de peste 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25...30 l/mp, iar vântul va avea unele intensificări. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a zilei. Vor fi condiții de grindină. În masivele montane înalte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 20...21 de grade în vestul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 11 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade, iar cea minimă de 9...10 grade. Presiunea atmosferică va crește.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vor fi condiții de grindină. La altitudini de peste 1800 m, mai ales noaptea, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi pe crestele înalte. Temperatura aerului va continua să scadă.

Vremea pe litoral

Vremea va fi  instabilă și rece. Cerul va fi noros și temporar va ploua și vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp.  Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale, în general, de 45 - 55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 17 grade, iar cele minime vor fi de  11... 12 grade. Temperatura apei mării va fi de 17...19 .

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 1 iunie 2021. Nu scăpăm de ploi, ANM anunță o vreme rece și instabilă