Antena Meniu Search
x

Vremea 11 octombrie. Prognoza meteo anunţă încă o zi de vară

Vremea pe 11 octombrie rămâne neobişnuit de caldă în majoritatea zonelor ţării. Prognoza meteo estimează doar în sud temperaturi normale perioadei. În Bucureşti se înregistrează 22 de grade în timpul zilei.

Vremea pe 11 octombrie rămâne neobişnuit de caldă în majoritatea zonelor ţării. Prognoza meteo estimează doar în sud temperaturi normale perioadei. În Bucureşti se înregistrează 22 de grade în timpul zilei.

NOAPTEA DE MIERCURI SPRE JOI: Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile sudice însă probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat cu uşoare intensificări în zona litoralului şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici, în zonele joase de relief, cel mai probabil din centrul ţării va fi ceaţă.

Vremea 11 octombrie în ţară

Joi, vremea va fi frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a ţării unde şi cerul va fi mai mult senin. Excepţie va face sudul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare în special în prima parte a zilei, condiţii în care temperaturile diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări trecătoare ziua, în regiunile sud-estice, în sudul Banatului şi la munte.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime estimate de prognoza meteo se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Specialiştii ne explică şi care este motivul pentru care avem parte de o vreme frumoasă în aceste zile de octombrie.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Câmpul de presiune ridicată va rămâne pozitionat deasupra țării noastre si în intervalul următor, astfel ca fenomenele meteo extreme vor fi departe de ţara noastră. Vom beneficia şi în următoarele zile de o vreme plăcută si mai caldă decât în mod normal pentru a doua decada a lunii octombrie, joi vorbim de maxime ce se vor încadra între 25 de grade în Banat, Crişana şi 18 grade în drepresiunile din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei.  În primele ore ale dimineții, până spre prânz, cerul va fi acoperit de nori stratiformi, nebulozitate joasă în sudul Moldovei, în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, ca urmare şi temperaturile vor fi mai modeste faţă de restul ţării. 

Harta transmisă de ANM cu vremea pe 11 octombrie

Prognoza meteo în Bucureşti pe 11 octombrie

Conform ANM, în Capitală, vremea va fi caracterizată de valori în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 9...10 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi joi la munte

Vremea va fi caldă şi predominant frumoasă, cu cerul variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali. În orele dimineţilor, izolat, vor fi condiţii de ceaţă pe văi şi în depresiuni. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, faţă de intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Vremea » Vremea 11 octombrie. Prognoza meteo anunţă încă o zi de vară