Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 15 decembrie 2021. Zi mohorâtă de iarnă, cu ploi, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 15 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 16:37

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi mai mult noros și pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze de 50...60 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 2 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

Vremea miercuri 15 decembrie 2021

Cerul va avea înnorări și mai ales seara și noaptea vor fi precipitații mixte în regiunile sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Excepție vor face zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului și Dobrogea, unde local va ninge. Pe arii restrânse, în special în sud-est și în est va fi polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi închisă și trecător va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu vitezele cele mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior.

Cum va fi vremea în București

În regiunile din aproximativ jumătatea nord-estică a continentului - de la Marea Egee până în nord-vestul Rusiei, nordul Suediei și vestul Angliei - va predomina aspectul închis al vremii, pe când în restul Europei va fi mai plăcut - în condițiile cerului variabil și chiar senin deasupra Peninsulei Iberice. De asemenea, majoritatea precipitațiilor vor fi în nord, în nord-est și în sud-est - cel mai probabil, în Norvegia, estul Finlandei și nord-vestul Rusiei, în țările baltice și în regiunile țărilor centrale apropiate de marile nordice, în partea vestică a Marii Negre, în estul Bulgariei, sud-estul României, vestul Turciei și în vestul Arhipelagului Britanic.

Vor fi mai ales ploi și lapoviță, iar cantități mari de apă se vor acumula în acea zona sud-estică și în vetsul Peninsulei Scandinavice. Vânt intens pe timp îndelungat se va observa pe ocean la nord de Scoția și la vest de Norvegia, cel puțin moderat - în Rep. Irlanda și Regatul Unit, pe mările Baltică, a Nordului, pe cea Egee și în vestul celei Negre, oar cu precădere slab - în nord-estul Spaniei și într-o regiune vastă de la Munții Alpi până la Carpați și sudul Albaniei. Va fi și ușor mai cald decât cu o zi înainte pe mai tot continentul, cu excepția zonelor sud-estice unde acest proces va fi sesizat în mică măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 15 decembrie 2021. Zi mohorâtă de iarnă, cu ploi, lapoviță și ninsoare