Antena Meniu Search
x

Vremea 15 martie - 12 aprilie 2021. Meteorologii anunță o nouă săptămână cu ploi, frig și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 martie - 12 aprilie martie 2021.

De Veronica Micu la 12.03.2021, 11:19

Astfel, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 15 martie - 12 aprilie martie 2021, prima săptămână din interval aduce frig și precipitaţii în toată țara. 

"Săptămâna viitoare, vom avea vreme friguroasă în toată ţara cu ninsori la munte și ploi pe arii extinse în majoritatea zonelor. Posibile cantități mai însemnate la munte şi în sud-est, unde va exista şi risc de inundaţii. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Distribuția precipitațiilor pentru săptămâna viitoare

Vremea 15 – 22 martie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice și în zona montană aferentă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sud-estice.

Prognoza meteo 22 – 29 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Vremea 29 martie – 5 aprilie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru aceast interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 5 – 12 aprilie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele noromale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 15 martie - 12 aprilie 2021. Meteorologii anunță o nouă săptămână cu ploi, frig și ninsori