Antena Meniu Search
x

Video "Mamă, e cât oul de găină!" Potop peste România, grindina mare și ploile torențiale au făcut prăpăd în țară

A fost potop, seara trecută, în mai multe zone din ţară. Ploile torenţiale şi vântul puternic au smuls acoperişurile şi au pus copacii la pământ, distrugând mai multe maşini. În judeţul Vâlcea potopul a adus cu el grindină de dimensiunea unui ou de găină. Trei sferturi din ţară este încă sub avertizare de vreme rea.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 07:54

Vezi și

În judeţul Vâlcea, la Horezu, norii negri au adus cu ei potopul. O ploaie torenţială, care a durat câteva minute, a făcut prăpăd, iar grindina mare, cât oul de găină a distrus totul în calea sa. 

Mamă, dar sunt mari. Uite, unele cât oul de găină!

Strat de gheață pe Transalpina

Bucăţile mari de gheaţă au creat probleme şi pe Transalpina. Şoferii au înaintat cu greu din cauza stratului depus pe carosabil. Şi tot pe acelaşi drum, viitura a dus de pe versanţi mai mulţi bolovani care au îngreunat circulaţia.

Pe acelaşi subiect

În timpul furtunii, un bărbat a fost lovit de fulger în zona Muntinul, din masivul Parâng. O ambulanţă a ajuns de urgenţă la el şi l-a transportat la spitalul din Craiova.

Vântul puternic a smuls acoperişurile blocurilor, în Satu Mare

Potop a fost şi în Satu Mare. Vântul puternic a smuls acoperişurile blocurilor şi a pus la pământ copacii. Mai multe maşini au fost distruse sub greutatea crengilor. Oamenii nu au fost feriţi nici la interior. Din cauza ploii torenţiale, magazinele dintr-un complex comercial au fost şi ele inundate. 

Natura s-a dezlănţuit şi în judeţul Timiş , acolo unde meteorologii au emis, timp de o oră, un cod roşu de vijelii pentru mai multe localităţi.

Fulgerele au făcut spectacol pe cerul din Băile Herculane

Nici la munte vremea nu a fost mai blândă.

După o zi cu temperaturi ridicate, spre seară, la Braşov, a început potopul: Doamne, ce ploaie a inceput iar. Vai, iar cu trăsnete şi fulegere.

Fulgerele au făcut spectacol şi pe cerul din Băile Herculane, de unde mai mulţi telespectatorii ne-au trimis imaginile pe Fii Observator. Iar la Sibiu, mai mulţi şoferi şi-au adăpostit maşinile într-o benzinărie, pentru a nu fi distruse de grindină.

O cameră de supraveghere a surprins natura dezlănţuită

În judeţul Cluj, la Gherla, o cameră de supraveghere a surprins natura dezlănţuită.

Meteorologii au emis, ieri,  în toată ţara peste 40 de avertizări nowcasting de vreme severă. Până astăzi la ora 10, trei sferturi din ţară se află sub cod galben de vreme severă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » "Mamă, e cât oul de găină!" Potop peste România, grindina mare și ploile torențiale au făcut prăpăd în țară