Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 18 noiembrie 2022. Sunt așteptate ploi pe arii tot mai extinse

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 18 noiembrie 2022.

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 15:47

Valorile termice se vor situa în jurul normelor în nord-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate în sudul extrem al țării, până în jurul a 18 grade, iar cele minime se vor situa în general între 1 și 10 grade.

În cea mai mare parte a țării nebulozitatea va fi persistentă și temporar, începând din orele după-amiezii, vor fi precipitații în extindere ca arie, iar cantitățile de apă vor depăși local, mai ales în zonele deluroase și montane din vest, centru și nord, 15...25 l/mp.

Vor fi ploi, dar noaptea în nordul Moldovei, în Maramureș și posibil în nordul Transilvaniei vor fi și precipitații mixte. În nordul Carpaților Orientali, iar pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea și caracter de aversă se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre seară și la începutul nopții.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar în a doua parte a intervalului, local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45...55 km/h. Dimineața pe alocuri se va semnala ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineața vor fi condiții de ceață, iar mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi ploi ce pot avea și caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13...15 grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Vremea la munte

Nebulozitatea va fi persistentă și temporar, începând din orele după-amiezii, vor fi precipitații în extindere ca arie, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...25 l/mp. În nordul Carpaților Orientali, iar pe alocuri și în zona înaltă din celelalte masive vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în rest vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h. Valorile termice vor fi în scădere îndeosebi în masivele din nordul țării.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații. Acestea vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele montane, în nordul și nord-estul continentului precum și local în partea centrală și central-estică. În rest vor predomina ploile, care în sudul Europei vor fi și sub formă de aversă posibil însoțite de descărcări electrice. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord-vest și sud se vor putea acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile vestice, în cele sudice și local în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în general în partea central-nord-estică și în nordul continentului, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, izolat va fi ceață sau nebulozitate cu plafon jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 18 noiembrie 2022. Sunt așteptate ploi pe arii tot mai extinse