Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 19 octombrie 2022. Va fi cald în sudul țării, însă temperaturile scad ușor în restul teritoriului. Maxime de 24 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 19 octombrie 2022.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 15:39

Vremea se va menține caldă în jumătatea de sud a teritoriului, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în sud, dar cu înnorări temporare și ploi slabe, pe alocuri în Moldova și izolat în Maramureș, Transilvania și posibil în Crișana, iar noaptea și în Muntenia și Dobrogea. În a doua parte a intervalului, la munte, la altitudini mari, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, cu rafale ce vor depăși în cursul nopții, pe crestele Carpaților Orientali, 70...80 km/h, precum și în nord-est, est și în extremitatea de sud-vest, cu viteze în general de 45...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 12 grade. Dimineața, pe suprafețe mici în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și în continuare caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8...10 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi temporar noros și izolat va ploua. La altitudini mari (peste 2000 m), noaptea, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele înalte (rafale de 55...65 km/h). Temperatura aerului va scădea, accentuat în masivele nordice și îndeosebi noaptea.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, pe arii relativ extinse, în extremitatea de vest și în cea de nord precum și în partea central-nord-estică se vor semnala ploi, care pot avea și caracter de aversă (îndeosebi în vestul continentului) însoțite de descărcări electrice și posibil căderi de grindină. În zonele montane aferente, mai ales în Munții Scandinaviei vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În rest cerul va fi variabil și va ploua slab, pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în general în extremitatea de vest, în partea central-nord-estică și local în Peninsula Scandinavă. Temperaturile vor scădea ușor față de ziua precedentă în extremitatea de vest și în partea central-nordică, dar în rest nu vor fi variații semnificative față de intervalul anterior. În zonele joase, mai ales la începutul și finalul intervalului se va forma ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 19 octombrie 2022. Va fi cald în sudul țării, însă temperaturile scad ușor în restul teritoriului. Maxime de 24 de grade Celsius