Antena Meniu Search
x

Vremea 2 - 15 decembrie 2019. ANM anunţă ger şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 2 - 15 decembrie 2019. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.12.2019, 15:29

Meteorologii au anunţat ger şi ninsori, în următoarele două săptămâni
Vremea 2 - 15 decembrie 2019. Meteorologii anunţă ger şi ninsori, în următoarele două săptămâni - Hepta

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 2 - 15 decembrie 2019. 

Temperaturile scad drastic la începutul acestei săptămâni în toată țara, însă după data de 7 decembrie vremea se va încălzi ușor, anunţă specialiştii ANM. 

Vremea 2 - 15 decembrie 2019 în Banat

În Banat, intervalul va debuta cu vreme rece, mai ales în cursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime de 2 - 6 grade şi minime între -6 grade şi -1 grad, în medie. În intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7 - 10 grade şi nocturne de 0 - 4 grade, mediat regional.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea valorilor în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi precipitaţii mixte la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo 2 - 15 decembrie 2019 în Crişana

În Crişana, vremea va fi rece în prima parte a intervalului când se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de la 1 grad la 5 grade, respectiv minime între -6 şi -2 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea vremii va determina valori diurne de 5 - 10 grade şi nocturne ce vor oscila între 0 şi 3 grade.

Până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic uşor peste cel normal în a doua decadă a lunii decembrie. La debutul perioadei de referinţă vor fi precipitaţii mixte, după care probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi, din nou, în creştere în cea de-a doua săptămână.

Vremea 2 - 15 decembrie 2019 în Transilvania

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea şi se vor situa într-un ecart mediu între -8 şi -3 grade. Totodată, valorile diurne vor fi, în general, cuprinse între de 0 şi 4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina, în perioada 7-10 decembrie, înregistrarea unor temperaturi mediate regional cuprinse între 4 şi 8 grade, ziua, şi de la -2 grade la 1 grad, noaptea.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori - mai ales cele maxime - peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo 2 - 15 decembrie 2019 în Maramureş

În zona Maramureşului, va fi o vreme rece în primele zile, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0 până la 4 grade şi minime între -8 şi -4 grade. Din data de 7 decembrie, vremea se va încălzi determinând valori diurne de 5 - 8 grade şi nocturne de la -3 grade la -1 grad. După data de 10 decembrie, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori uşor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului va ninge, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 8 decembrie.

Vremea 2 - 15 decembrie 2019 în Moldova

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2 - 5 grade, respectiv minime între -5 şi -3 grade. Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5 - 8 grade şi nocturn de la -2 la două grade.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar prognoza indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ va fi din nou în creştere începând cu data de 10 decembrie.

Prognoza meteo 2 - 15 decembrie 2019 în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi în răcire la începutul intervalului, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între 2 - 7 grade şi minime între -2 şi 3 grade.

În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8 - 11 grade şi nocturne de 2 - 5 grade. După acest interval, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

Vremea 2 - 15 decembrie 2019 în Muntenia

În regiunea Munteniei, până în jurul datei de 6 decembrie, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi minime de la -5 şi zero grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între două şi 6 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8 - 11 grade şi nocturne ce vor oscila între 2 şi 5 grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviţă şi trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Prognoza meteo 2 - 15 decembrie 2019 în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi în răcire în prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, maxime de 3 - 6 grade şi minime între -6 şi -1 grad, în medie. În perioada 7-10 decembrie, vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6 - 11 grade şi nocturne de la -2 la două grade. Până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori uşor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte, din nou, după data de 10 decembrie.

Vremea 2 - 15 decembrie 2019 la munte

La munte, la începutul intervalului, va fi o vreme rece, cu valori medii cuprinse între -6 şi -2 grade, ziua, şi între -12 şi -8 grade, noaptea. Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va reapărea începând cu data de 10 decembrie, potrivit ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 2 - 15 decembrie 2019. ANM anunţă ger şi ninsori