Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 20 decembrie 2021. Va ninge ca-n povești la munte | Temperaturi între -8° și 10° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 20 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 15:54

orașul Brașov
Vremea 20 decembrie 2021. Va ninge ca-n povești la munte | Temperaturi între -8° și 10° Celsius - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitații, sub formă de ninsoare la munte, unde vor fi în general moderate cantitativ, predominant ninsoare în Maramureş şi în Transilvania şi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviță în Banat, Crişana, Moldova, Dobrogea şi pe suprafețe mai mici în rest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 85...95 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, şi  pe alocuri în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici şi cu precădere în  nord-est şi sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade. Pe spații mici va fi ceață.

Cum va fi vremea luni, 20 decembrie 2021

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte va ninge pe arii extinse. În restul teritoriului local vor fi precipitații, mixte în vest, sud şi sud-est şi predominant sub formă de ninsoare în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi viteze de 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, iar la viteze mai mici, local şi în zonele mai joase de relief, în special în cele din sud-vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie va fi ridicată. Se mențin condițiile de polei.  Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii extinse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi viteze de 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. Temperatura aerului nu va avea variații importante.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-vestul extrem al Europei, cerul va avea înnorări accentuate şi va ploua, însemnat cantitativ. Şi în estul continentului, cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii relativ extinse. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse şi vor fi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări, local în jumătatea estică a Europei şi în extremitatea de sud-vest şi izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în nordul, centrul şi estul continentului, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, pe suprafețe mici va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 20 decembrie 2021. Va ninge ca-n povești la munte | Temperaturi între -8° și 10° Celsius