Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 19 decembrie 2021. Prognoza meteo ANM pe final de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 19 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 15:54

peisaj de iarnă în România
Vremea 19 decembrie 2021. Prognoza meteo ANM pe final de săptămână - Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale și variabil în restul teritoriului. Va ninge la munte, în Transilvania și în Maramureș, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana, local în Banat și mixte în Moldova, unde pe alocuri vor determina depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 70...80 km/h spulberând zăpada și temporar viscolind ninsoarea, condiții în care vizibilitatea va scădea. Temperaturile minime se vor încadra între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud, se va forma ceață.

Cum va fi vremea duminică, 19 decembrie 2021

În vestul, nordul, nord-estul și centrul țării cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații, local ziua și pe arii extinse noaptea. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, unde în a doua parte a intervalului vor fi în general moderate cantitativ, mixte în Maramureș și în Transilvania și mai ales sub formă de ploaie în rest.

În celelalte regiuni cerul variabil de pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii, iar în cursul nopții, pe alocuri, cu precădere în sud-est, trecător vor fi precipitații slabe  îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță. Izolat vor fi depuneri de polei, dimineața în estul teritoriului, iar noaptea posibil și în centru și sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, și  pe alocuri în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici și cu precădere în nord-est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. Pe suprafețe mici va fi ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. În ultimele ore ale intervalului vor fi posibile precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care pot determina depuneri de polei. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vor fi înnorări persistente și temporar va ninge, local ziua și în cea mai mare parte a zonei montane noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpaților Meridionali și Orientali, unde rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. Temperatura aerului va scădea față de intervalul anterior.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie în partea central-nordică a Europei și ploaie, lapoviță și ninsoare în cea de răsărit. În restul continentului, doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, dar local va fi nebulozitate cu plafon jos și ceață. Vântul va avea intensificări în regiunile nordice și estice, local în cele centrale și sud-estice și izolat în rest. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ față de ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 19 decembrie 2021. Prognoza meteo ANM pe final de săptămână