Antena Meniu Search
x

Vremea 20 februarie - 5 martie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 20 de grade Celsius în sud și sud-est

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 20 februarie - 5 martie 2023. Potrivit specialiștilor, urmează o perioadă cu variații termice: încălzire marți și miercuri, apoi o ușoară răcire de joi. În weekend, așteptăm maxime de 20 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 13:11

Harta temperaturilor în Europa
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Observator

ANM a emis luni, 20 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã din an. Vor fi intervale cu variații termice, dar temperaturile maxime vor atinge valori de 18...20 grade în sud, sud-est.  Pentru a doua săptămână de prognoză regimul termic va fi în scădere, media urmând a se situa între 3 și 13 grade. Pentru acest început de săptămână, vântul va continua sã fie intens la munte, cu viteze în general de 60...90 km/h. La altitudini mai mari de 1700 m vântul va sufla tare, rafalele urmând a depãşi 100...130 km/h, zãpada va fi puternic spulberatã şi vizibilitatea redusã. Intensificãri vor fi şi în restul teritoriului, local cu viteze în general de 50...60 km/h, iar izolat, în sudul Transilvaniei şi nordul Moldovei de peste 70...80 km/h. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată după data de 23 februarie în vest, centru și nord", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile maxime vor avea variații la valori, în general, mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, media lor urmând a atinge 15...16 grade spre sfârșitul acesteia. În cea de a doua săptămână se vor înregistra maxime termice mai scăzute, media urmând a se situa între 8 și 13 grade.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile minime vor fi, în medie, în jurul a 2 grade până în dimineața zilei de 23 februarie, apoi vor crește, astfel că în 26 februarie media lor va atinge 5...6 grade. După această dată vor scădea din nou, până la valori în jurul a 0 grade, în ultimele zile. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată după data de 23 februarie.

Prognoza meteo în Crișana

În prima săptămână vremea se va încălzi, de la o medie a temperturilor maxime de 7...8 grade în prima zi, până la aproximativ 14...15 grade la finalul acesteia, iar media temperaturilor minime se va situa între 0 și 5 grade Celsius. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel că media maximelor termice va tinde spre 7...8 grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor spre -2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi mai ridicată după data de 23 februarie.

Vremea în Transilvania

Regimul termic diurn va fi în general în creștere în prima săptămână, de la o medie a maximelor de temperatură de 6 grade în prima zi, până la 14...15 grade în ultimele, apoi se va răci, astfel că la finalul intervalului de prognoză va tinde spre 6...7 grade. Media minimelor termice va fi între -1 și 4 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua va scădea spre -3...-2 grade.

Local vor fi precipitații slabe, mixte, aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo în Maramureș

Între 20 și 24 februarie media temperaturilor maxime va avea variații între 6 și 10 grade, iar a minimelor între -1 și 4 grade. În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 3...4 grade, apoi se va răci, iar în ultimele zile de prognoză media maximelor termice va fi de 6...8 grade, iar a minimelor se va situa în jurul a -2 grade. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, predominant ploi, iar spre finalul intervalului mixte.

Vremea în Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată de variații semnificative ale valorilor termice, media maximelor urmând a avea valori între 4 și 15 grade, iar a minimelor între -2 și 4 grade. În cea de a doua săptămână oscilațiile câmpului termic vor fi mai mici, iar media regională a maximelor se va situa între 5 și 9 grade și a minimelor între -2 și 1 grade. Local vor fi preicipitații, în general slabe cantitativ, mai als sub formă de ploaie și lapoviță.

Prognoza meteo în Dobrogea

În prima săptămână vor fi variații semnificative ale valorilor termice; media maximelor se va situa între 5 și 15 grade, iar a minimelor între 0 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci, iar maximele vor atinge în medie 7...10 grade și minimele 1...4 grade.

Trecător și pe arii restrânse vor fi ploi aproape în fiecare zi.

Vremea în Muntenia

Între 20 și 26 februarie media maximelor termice va avea variații semnificative la valori mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă și se va situa între 6 și 18 grade, apoi se va răci, iar media va fi în general de 8...11 grade. Media minimelor termice va avea oscilații mai mici, între 1 și 5 grade în prima parte a intervalului și între -1și 3 grade în cea de a doua. Pe arii restrânse va ploua slab, aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo în Oltenia

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 8 grade în 23 și 24 februarie și 16...17 grade în 21 și 26 februarie, apoi se va răci și va avea valori în jurul a 10 grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 1 și 6 grade, în prima parte a intervalului și se vor situa în jurul a 0 grade în cea de a doua.

Pe alocuri vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi după data de 23 februarie

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între -1 și 5 grade, iar a minimelor între -7 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mixte, iar la altitudini mari predominant sub formă de ninsoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 20 februarie - 5 martie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 20 de grade Celsius în sud și sud-est