Antena Meniu Search
x

Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării

Vremea continuă să se mențină deosebit de caldă pentru această perioadă, mai ales în jumãtatea de sud-est a țării. În rest, începe să se răcească accentuat faţă de ziua precedentă. Iată prognoza meteo pentru 20 ianuarie. 

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 16:34

La noapte, vremea va fi caldã pentru aceastã datã, astfel cã temperaturile minime se vor încadra între 2 şi 12 grade, cu valori uşor mai scãzute în vestul ţãrii spre 0 grade. În Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei şi local în Banat, Crişana şi nord-vestul Munteniei vor fi înnorãri şi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. 

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi probabilitatea de ploaie redusã. Cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp în special în nordul Olteniei şi în zona montanã aferentã. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zãpadã. În restul zonei montane, iar spre sfârşitul intervalului pe arii restrânse şi în zonele mai joase din vest, nord-vest şi centru se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice (rafale de 55...60 km/h), iar la munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depãşi 100...110 km/h, viscolind ninsoarea.

Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării

Vremea 20 ianuarie în țară

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, iar în rest se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, astfel cã valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în Dealurile de Vest şi 18 grade în sud-estul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade.  Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, în restrângere treptatã cãtre jumãtatea de nord-est. Cantitãţile de apã înregistrate vor fi de peste 20...25 l/mp în cea mai mare parte a zonei montane şi vor depãşi 30...40 l/mp în Carpaţii Meridionali. 

Vor predomina ploile, iar în regiunile intracarpatice se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele montane vor fi mai ales ninsori, iar în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi nordul celor Orientali se va depune strat nou de zãpadã, local consistent. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar trecãtor se vor semnala şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în sud, sud-est şi centru (viteze în general de 45...55 km/h), iar în zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 100...110 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va semnala ceaţã.

Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării

Vremea 20 ianuarie în Capitală 

La noapte, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru ploaie va fi redusã. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificãri (rafale în general de 40...45 km/h). Temperatura minimã, cu mult peste norma climatologicã, va fi de 6...8 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre 3 grade.

Vremea va rãmâne deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii ianuarie, deşi valorile termice vor fi mai scãzute faţã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri şi mai ales spre searã şi în prima parte a nopţii vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificãri (rafale în jurul a 45 km/h). Temperatura maximã va fi de 15...16 grade, iar cea minimã de 1...2 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -1 grad.

Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării

Vremea 20 ianuarie la munte

Cerul va fi mai mult noros şi vor fi mai ales ninsori, iar în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi nordul celor Orientali se va depune strat nou de zãpadã, local consistent. Cantitãţile de apã înregistrate vor fi de peste 20...25 l/mp şi vor depãşi 30...40 l/mp în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în zona înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 100...110 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Temperatura aerului va fi în scãdere, dar se va menţine la valori peste mediile multianuale.

Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 20 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în aproape toată țara, excepție sud-estul țării