Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 20 noiembrie 2022. Temperaturi maxime de 1 grad în nordul Moldovei, 22 de grade în sudul Dobrogei

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 20 noiembrie 2022.

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 15:13

peisaj de toamnă
Vremea 20 noiembrie 2022. Temperaturi maxime de 1 grad în nordul Moldovei, 22 de grade în sudul Dobrogei - Shutterstock (arhivă)

În jumătatea de nord a Moldovei și în Carpații Orientali vremea va fi închisă și rece, cu intervale în care se vor semnala precipitații mixte care vor determina depuneri de polei. În sud și sud-est va fi mult mai cald decât normalul datei, temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse însoțite de descărcări electrice. În restul țării, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse și doar pe alocuri la altitudini mari va ninge. Cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură și pe arii restrânse în sud și sud-est, unde se vor atinge viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 22 de grade în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între -2 grade în extremitatea de nord-est și 15 grade pe litoral. Izolat și trecător se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 35...40 km/h). Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, va fi de 11...13 grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

În Carpații Orientali vremea va fi închisă și rece, cu intervale în care se vor semnala precipitații mixte care vor determina depuneri de polei. În rest regimul termic se va situa în jurul celui specific perioadei, vor fi înnorări, va ploua și doar pe alocuri la altitudini mari va ninge. În masivele sudice cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se vor atinge viteze de 45...55 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații sub formă de ploaie în partea vestică și central-sud-estică a Europei, în extremitatea de sud și în zonele învecinate Mării Adriatice și lapoviță și ninsoare în nord și în est și pe arii restrânse în centru. Cele mai mari cantități de apă se vor acumula în vestul Peninsulei Balcanice unde izolat se vor depăși 70...80 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în regiunile nordice, vestice, sudice și de sud-est. Temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă în sud-vestul și centrul continentului, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 20 noiembrie 2022. Temperaturi maxime de 1 grad în nordul Moldovei, 22 de grade în sudul Dobrogei