Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 21 aprilie 2023. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale, fulgere și căderi de grindină

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 21 aprilie 2023.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 15:22

ploi în România
Vremea 21 aprilie 2023. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale, fulgere și căderi de grindină - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice se vor menţine în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale în care va ploua local în regiunile sudice şi la munte şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar pe alocuri, îndeosebi în Oltenia, vor fi descărcări electrice, condiţii pentru căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări (rafale în general de 45...55 km/h) în est, sud-est şi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade. Izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo București 21 aprilie 2023

Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului se va menţine la valori apropiate de normele perioadei, cu maxima în jurul valorii de 17 grade şi minima de 5...8 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor specifice perioadei, uşor mai scăzute decât acestea la altitudini mari. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale în care local va ploua, mai ales în Carpaţii Meridionali. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar izolat vor fi posibile descărcări electrice.

Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

Cum va fi vremea în Europa

În zonele învecinate bazinului Mării Negre, în sudul şi vestul continentului vor fi înnorări şi local precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zonele de munte şi lapoviţă şi ninsoare. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă însemnate. În rest vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse.

Vântul va avea intensificări în extremitatea vestică a continentului precum şi în zonele central-sud-estice şi izolat în rest. Temperaturile vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în centrul şi sudul Europei, dar în rest nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, mai ales la începutul şi finalul intervalului este posibil să se formeze ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 21 aprilie 2023. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale, fulgere și căderi de grindină