Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 aprilie 2023. Temperaturi maxime de 19 grade Celsius. Unde va ploua

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 22 aprilie 2023.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 15:32

Regimul termic, în cea mai mare parte a ţării, va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, mai accentuate în cursul după-amiezii şi al serii.

Va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi în zonele submontane aferente, pe suprafeţe mici în sud şi est şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe alocuri în Dobrogea şi Bărăgan.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo București 22 aprilie 2023

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza, când va creşte probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5...8 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi pe arii restrânse în rest; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte.

Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile din nord-vestice ale continentului - din Arhipelagul Britanic până în partea nord-vestică a Franței și cea nordică a Spaniei - va predomina aspectul închis și ploios ori umed al vremii, pe când în țările centrale va fi mai frumos - în condițiile cerului senin sau cu înnorări nesemnificative.

De altfel, relativ plăcut va fi și în restul Europei - atât că regim termic, cât și pluvial - acesta din urmă fiind reprezentat în principal de ploi pe arii restrânse în apropierea Marii Negre și Munților Carpați. Notabile vor fi răcirea din acele regiuni nord-vestice și temperaturile maxime apropiate de 20 grade din nordul scandinav și din nord-estul rus.

Ca în cele câteva zile precedente, cel mai cald va fi în Peninsula Iberică - aflată, de altfel, în calea unor mase de aer cald din nord-vestul Africii și care peste o săptămâna vor tinde a ridica temperaturile din multe locuri din Spania până spre 30 grade. Ceață se prefigurează a fi un fenomen comun reliefului depresionar și nu numai, inclusiv în Italia.

Vânt intens va fi în sudul Marii Mediterane și desigur pe ocean la vest de Franța și între Peninsula Scandinavică, Arhipelagul Britanic și Islanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 22 aprilie 2023. Temperaturi maxime de 19 grade Celsius. Unde va ploua