Antena Meniu Search
x

Vremea 22 martie. Temperaturi extrem de scăzute în majoritatea regiunilor. În Capitală, lapoviță și ninsoare

În noaptea de duminică spre luni, vremea va fi rece, iar în sudul şi sud-estul ţării şi predominant închisă, cu precipitaţii în extindere treptată. Vor fi ploi şi lapoviţă, iar în special în orele dimineţii şi perioade cu ninsoare, în timp ce în zonele montane aferente va ninge.

de Redactia Observator

la 21.03.2021, 14:12

Vremea 22 martie. Temperaturi extrem de scăzute în majoritatea regiunilor. În Capitală, lapoviță și ninsoare - Shutterstock

Pe alocuri se va depune strat nou de zăpadă. În extremitatea sud-vestică cantităţile de apă vor putea depăşi izolat 10 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ninsori slabe se vor semnala spre sfârşitul intervalului în sudul Transilvaniei.

Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice şi în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 3 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar pe arii restânse în regiunile nordice şi centrale se va produce brumă.

Vremea 22 martie în țară

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, iar în sudul şi sud-estul teritoriului şi închisă, cu precipitaţii moderate cantitativ (izolat peste 10...15 l/mp). Vor fi ploi şi lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare.

Izolat, vor fi condiţii de polei. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadãă peste cel consistent, depus anterior. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse, ziua, se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ninsori cu precădere în Transilvania şi în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea şi în Muntenia, precum şi la munte, cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade. Izolat va fi ceaţă, iar spre sfârşitul intervalului se va produce brumă în vest, nord şi local în centru. Presiunea atmosferică va creşte accentuat în a doua parte a intervalului.

Vremea 22 martie în Capitală

În noaptea de duminică spre luni, vremea va fi închisă şi rece. Din a doua parte a nopţii se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, iar în special spre dimineaţa zilei de luni - sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimãă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Luni, 22 martie, vremea va fi închisă şi deosebit de rece. Vor fi precipitaţii moderate cantitativ (se vor acumula 10...15 l/mp) sub formă de lapoviţă, ninsoare - în special în dimineaţa zilei de luni, dar şi sub formă de ploaie. Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35...40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...2 grade pe tot parcursul intervalului. Presiunea atmosferică va creşte accentuat în a doua parte a intervalului.

Vremea 22 martie la munte

Vremea va fi rece şi închisă. Temporar va ninge, pe arii mai extinse ziua în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă peste cel consistent, depus anterior. Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 40...50 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior şi se vor menţine negative pe tot parcursul intervalului.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Vremea » Vremea 22 martie. Temperaturi extrem de scăzute în majoritatea regiunilor. În Capitală, lapoviță și ninsoare