Antena Meniu Search
x

Vremea 23 mai - 20 iunie 2022. Se încălzește spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vor lipsi ploile și vijeliile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 23 mai - 20 iunie 2022. Specialiștii au anunțat că vremea se încălzește spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vor lipsi ploile, vijeliile și fenomenele electrice.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 10:50

ANM a emis, vineri, 20 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"La începutul săptămânii viitoare, vremea va deveni rãcoroasã în majoritatea regiunilor. În jumãtatea de est a ţãrii, vor fi înnorãri temporare şi va ploua pe arii relativ extinse. Vor fi mai ales averse cu descãrcãri electrice, iar izolat cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Regimul termic va cuprinde valori între 17 şi 24 de grade Celsius, mai ridicate în Banat, Crişana, vestul Olteniei, pânã în jurul a 28 de grade Celsius. Temperaturile mnime vor fi cuprinse în general între 3 şi 13 grade Celsius", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea se încălzește spre finalul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo 23 - 30 mai 2022

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 30 mai - 6 iunie 2022

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 6 - 13 iunie 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

Vremea 13 - 20 iunie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vara 2022. Ne așteaptă o vara fierbinte cu ploi și vijelii

Meteorologii de la Accuweather au făcut publică o estimare meteo pentru vara 2022. Astfel, potrivit specialiștilor, ne așteaptă o vară fierbinte cu ploi și vijelii, mai ales în a doua parte a sezonului.

Pentru București se estimează și un număr de zile (31 - 38) cu valorile termice de peste 32 de grade Celsius la umbră. Cel mai cald va fi în vest, sud-vest, sud cu posibile maxime de peste 35 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Vremea » Vremea 23 mai - 20 iunie 2022. Se încălzește spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vor lipsi ploile și vijeliile