Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 24 august 2022. Temperaturi ridicate în toată țara, cu maxime ce vor atinge 36 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 august 2022.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 18:57

În estul și sud-estul țării vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară după-amiaza, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, local la munte, în vest și nord-vest, pe arii restrânse în centru și sud-vest și doar cu totul izolat în rest. Izolat vor fi condiții de grindină, iar ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în partea de sud-est a teritoriului și posibil izolat și în celelalte zone, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan, iar cele minime se vor situa în general între 12 și 22 de grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, local vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, cu o probabilitate mai mare în masivele sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură și posibil izolat asociate averselor.

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă în orele amiezii, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua (cu rafale, în general, de 40 - 50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 24 august 2022. Temperaturi ridicate în toată țara, cu maxime ce vor atinge 36 de grade Celsius