Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 25 august 2022. Caniculă în mai multe zone din țară, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 25 august 2022.

de Redactia Observator

la 24.08.2022, 16:24

Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții în zona de munte și în regiunile vestice și sud-vestice unde doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice și pe alocuri la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7...8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, în special în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat; indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 18 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții când doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă, dar caldă cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare  ziua (cu rafale, în general, de 40 - 50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 26... 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Vremea » Vremea 25 august 2022. Caniculă în mai multe zone din țară, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic