Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 26 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, disconfortul termic va fi ridicat

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 august 2022.

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 15:26

Vremea se va menține călduroasă în aproape toată țara, în zonele de câmpie pe arii restrânse va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est, în zona Carpaților Meridionali și în extremitatea de sud-vest, unde doar izolat, vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8...9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22...23 de grade pe litoral. În a doua parte a nopții, în special în zonele depresionare vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în continuare călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zona Carpaților Meridionali, unde doar pe spații mici, vor fi averse slabe și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Vremea pe litoral

Vremea va fi schimbătoare ca aspect, dar caldă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi după-amiaza și în primele ore ale nopții, când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25... 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 26 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, disconfortul termic va fi ridicat