Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 26 februarie 2023. Temperaturi de până la 21 de grade Celsius în București

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 26 februarie 2023.

de Redactia Observator

la 25.02.2023, 14:55

blocuri în București
Vremea 26 februarie 2023. Temperaturi de până la 21 de grade Celsius în București - Shutterstock (arhivă)

În vest, nord, centru și nord-est vremea va fi închisă, cu precipitaţii și mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei); ziua, în zonele joase vor fi ploi, iar local în Transilvania și pe spaţii mai mici în rest, lapoviţe și ninsori, dar noaptea vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Cantităţile de apă vor fi local însemnate (peste 25...30 l/mp). În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și, mai ales din a doua parte a zilei, local va ploua și sub formă de aversă și vor fi descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar în regiunile sudice în general între 14 și 20 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -3 și 10 grade. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului la altitudini mari în masivele sudice, cu rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol, iar la viteze mai mici, pe arii restrânse și în sud, sud-est și nord-vest.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel că maxima termică va fi de 19...21 de grade, iar minima de 2...5 grade. Cerul va avea înnorări și din a doua parte a zilei probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea temporar intensificări (rafale de 40...45 km/h).

Vremea la munte 26 februarie 2023

Vremea va fi închisă și se vor semnala precipitaţii în toată zona. În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. Cantităţile de apă vor fi local însemnate (peste 25...30 l/mp). Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului la altitudini mari în masivele sudice, cu rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.

Cum va fi vremea în Europa

Aspect închis va avea vremea din regiunile sudice, sud-estice și estice ale continentului, pe când în restul Europei va fi mai plăcut - în condițiile cerului variabil sau chiar senin. Astfel, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în zona dintre sud-estul Franței și Albania, cu ploi abundente în Italia și în țările balcanice cu ieșire la Marea Adriatică (inclusiv în nord-vestul Greciei) și în nordul Marii Tireniene. Precipitații mixte (deși mai ales sub formă de ninsoare) vor fi pe arii relativ extinse în Rusia dincoace de Munții Ural și local în spațiul carpatic și între acest lanț muntos și Alpi, în unele locuri urmând a se depune strat consistent de zăpadă; iar ninsori locale și posibil semnificative - în Norvegia, Suedia și nordul Finlandei. Regimul pluvial din restul continentului va fi reprezentat în principal de precipitații mixte izolat în Arhipelagul Britanic, de ploi și ocazional lapoviță în Peninsula Iberică și de ploi în jumătatea vestică a Mediteranei. Vântul se va intensifica notabil în mai toată Europa - cu viteze considerabil de mari în Golful Biscaya și în vestul bazinului mediteranean, în Regatul Unit, Franța și Belgia, în sud-vestul Italiei și în sudul Greciei, în nord-vestul Rusiei, în Belarus și Estonia. Aer rece înaintează deja dinspre nord-vest și nord peste țările vestice și centrale, încât acolo va fi mai frig decât cu o zi înainte; aceasta, pe când aer mult mai cald va avansa dinspre Italia și nordul Africii spre sud-estul balcano-carpatic și Marea Neagră - regiuni unde astfel vremea va fi mai caldă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 26 februarie 2023. Temperaturi de până la 21 de grade Celsius în București