Antena Meniu Search
x

Vremea 26 ianuarie. Frigul pune stăpânire pe întreaga ţară

Vremea se schimbă radical, temperaturile scad în aproape toată ţara. Sunt aşteptate ninsori, dar şi viscol. Iată prognoza meteo pentru 26 ianuarie. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 15:03

Vremea 26 ianuarie. Frigul pune stăpânire pe întreaga ţară - Profimedia

La noapte, cerul va fi variabil în nord-vestul ţãrii şi mai mult noros în rest. Trecãtor şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie şi lapoviţã în Banat, Crişana şi pe litoral şi predominant ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia şi în partea continentalã a Dobrogei. Izolat se va forma polei, iar pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile minime se vor situa în general între -6 şi 1 grad.

Vremea 26 ianuarie în ţară 

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisã, cu nebulozitate persistentã şi precipitaţii, ziua slabe şi pe arii restrânse, dar moderate (10...15 l/mp) şi în extindere treptatã seara şi noaptea; în Dobrogea şi în Bãrãgan vor fi mai ales ploi şi lapoviţã, iar în Oltenia, Moldova şi restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde şi zona montanã, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. În vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârşitul intervalului pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe -ninsoare, lapoviţã şi ploaie. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicatã în Muntenia, Moldova şi Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sudice şi parţial în centrul teritoriului, cu rafale în general de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Vremea 26 ianuarie în Capitală

Pe acelaşi subiect

La noapte, nebulozitatea joasã va persista şi trecãtor vor fi posibile fulguieli sau burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii, slabe cantitativ în prima parte a intervalului şi moderate spre sfârşitul acestuia. Acestea vor fi sub formã de burniţã şi fulguialã pe parcursul zilei, cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ploaie din orele serii şi pe parcursul nopţii, când vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se va intensifica treptat noaptea, cu rafale de 45...50 km/h. Temperatura aerului, farã variaţii semnificative pe parcursul intervalului, va fi de 1...2 grade.

Vremea 26 ianuarie la munte 

Cerul va fi mai mult noros în masivele sudice şi sud-estice, iar în rest, înnorãrile vor fi temporare. În Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în cursul zilei doar pe arii restrânse va ninge slab, dar spre searã şi noaptea aria ninsorilor se va extinde şi se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. În restul zonei, doar izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a masivelor sudice şi sud-estice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 26 ianuarie. Frigul pune stăpânire pe întreaga ţară