Vremea 27 august - 9 septembrie 2018. ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Publicat: 28.08.2018, 10:54.
Actualizat: 28.08.2018, 10:57

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 august - 9 septembrie 2018.

Vremea 27 august - 9 septembrie 2018

Vremea 27 august - 9 septembrie 2018. ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 august - 9 septembrie 2018.

Pentru sudul ţării, în prima săptămână de prognoză meteorologii anunţă vreme călduroasă până în 3 septembrie. Temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă. Ulterior, în intervalul 3 – 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic diurn va fi în creștere ușoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august – 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22...23 de grade în prima zi de prognoză. În intervalul 2 – 9 septembrie nu vor mai fi variații termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 28...29 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea ușoare variații, dar pe întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză se vor încadra, în medie, între 14 și 16 grade. Probabilitatea de apariție a averselor pe arii relativ extinse și mai însemnate cantitativ va fi ridicată în prima zi, iar apoi doar izolat se vor mai semnala ploi slabe, în intervalul 2 – 9 septembrie.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Crişana

Temperaturile maxime vor fi în creștere, de la o medie de 24 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până în jurul valorii de 30 de grade, pe 31 august și 1 septembrie. Apoi regimul termic diurn va marca o ușoară scădere, iar media regională a maximelor se va menține constantă, în jurul a 28 de grade, până la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Valorile termice nocturne vor marca ușoare variații în prima săptămână, când se vor situa, în general, între 13 și 16 grade, dar se vor menține relativ constante în cea de a doua săptămână, când se vor situa în jurul unei valori medii de 14 grade. În prima zi a intervalului de prognoză vor fi averse pe arii relativ extinse, iar după data de 1 septembrie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restrânse, va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Transilvania

Între 27 și 30 august vor fi temperaturi maxime de 27...28 de grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Pe 29 – 30 august valorile diurne vor fi ușor mai ridicate, spre 29...30 de grade, în medie, apoi vor marca o scădere, astfel încât între 4 și 9 septembrie se vor situa în jurul unei valori medii de 26 de grade, apropiată de norma perioadei.

Potrivit ANM, temperaturile minime vor fi mai ridicate în primele zile ale intervalului de prognoză, când media acestora va fi de aproximativ 15 grade.

Ulterior vor scădea ușor, iar între 30 august și 9 septembrie vor fi cuprinse între 11 și 13 grade. Averse pe arii mai extinse și mai importante cantitativ vor fi pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Maramureş

În decursul primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor crește de la 26 de grade în prima zi, spre 29…30 de grade pe 31 august și 1 septembrie.

Ulterior, regimul termic diurn va fi în ușoară scădere, iar în intervalul 3 – 9 septembrie se va concretiza prin valori medii de 26…27 de grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Media temperaturilor minime va avea o evoluție oscilantă, cu valori ce vor scădea de la 15 grade în prima zi, spre 12…13 grade pe 30 – 31 august, pentru ca ulterior, între 1 și 3 septembrie, să crească din nou, spre 14 grade.

În cea de a doua săptămână regimul termic nocturn nu va mai avea variații semnificative și media minimelor se va situa în jurul a 13 grade. Vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză, pe arii mai restrânse și în a doua zi, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va crește din nou după data de 1 septembrie.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Moldova

În intervalul 27 august – 2 septembrie temperaturile maxime vor avea variații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 27 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 28 și 31 august, precum și pe 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn se va menține constant și se va caracteriza prin valori medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 26 de grade, până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. Pe 28 august se vor semnala averse la nivel local, iar pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză se estimează că probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi mai ridicată după data de 2 septembrie.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Dobrogea

În prima săptămână a intervalului de prognoză temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezilor. Ulterior, în intervalul 3 – 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea ușoare variații pe parcursul celor două săptămâni ale prognozei, dar tendința generală va fi de scădere, de la aproximativ 20 de grade la început, spre 17 grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Muntenia

Vremea va fi călduroasă până pe data de 3 septembrie, iar temperaturile medii diurne vor avea variații de la o zi la alta, dar se vor situa, în general, între 30 și 33 de grade. Apoi vremea se va răcori, maximele termice vor marca o scădere până la valoarea de 28 de grade, valoare ce se va menține constantă în intervalul 4 – 9 septembrie.

În prima parte a intervalului de prognoză, media temperaturilor minime va fi de 18 grade, urmând ca între 30 august și 1 septembrie temperatura medie nocturnă să se situeze în jurul valorii de 17 grade. În intervalul 2 – 9 septembrie, minimele termice se vor menține relativ constante, în jurul valorii de 15 grade. Vor fi ploi slabe, de scurtă durată, între 27 și 29 august, precum și în intervalul 2 – 9 septembrie, însă acestea se vor semnala doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 în Oltenia

În prima săptămână vremea va fi caldă. Temperaturile medii diurne vor crește treptat, de la 27 de grade pe data de 27 august, până la 32 de grade pe 1 septembrie, apoi, în intervalul 2 – 4 septembrie, valorile termice vor marca o ușoară scădere, până la valoarea medie de 28 de grade, valoare care va rămâne constantă până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 și 18 grade în intervalul 27 august – 3 septembrie, urmând ca apoi să scadă ușor și treptat, până la o medie regională de 14...15 grade, ce se va menține constantă în intervalul 4 – 9 septembrie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 27 august, când aversele se vor semnala pe arii relativ extinse și, din nou, între 3 și 9 septembrie, când doar izolat și trecător, va ploua slab.

Prognoza meteo 27 august - 9 septembrie 2018 la munte

Temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar în cea de a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade. În intervalul 27 august – 2 septembrie, temperaturile minime vor marca o scădere de la 12 grade în data de 27 august până spre 9 grade pe 30 august, apoi vor crește treptat de la o zi la alta, până la 11 grade pe 1 și 2 septembrie.

În cea de a doua săptămână de prognoză, temperaturile nocturne se vor menține constante, în jurul unor valori medii de 8...9 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • ieri la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Florin Dumitrescu de la Chefi la cuțite s-a tuns! Transformarea fabuloasă a juratului: ”Prea scurt” / FOTO
spynews.ro
Anunțul făcut de Elena Cârstea: Sunt la munca de jos, am rămas fără dinți.
gandul.ro
Imagini de senzație cu noua patroană de la Astra Giurgiu! Adina, fiica lui Ioan Niculae, la vânătoare cu tatăl ei | EXCLUSIV
prosport.ro
Își trăiește ultimele clipe de viață, dar nu arată durerea! Cum arată vedeta după ce medicii nu i-au mai dat nicio șansă la viață FOTO
redactia.ro
Horoscopul zilei de 26 februarie 2021. Leii își doresc stabilitate în relație. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Cele mai populare producții cu Demet Ozdemir. Filmele și serialele pe care nu trebuie să le ratezi dacă ești fană adevărată
tvhappy.ro
Lidia lucrează în telemuncă și s-a mutat la țară. Având ceva mai mult timp, a pus un anunț banal pe un grup local de pe facebook și de atunci are comenzi în fiecare zi. Ce s-a apucat să vândă
libertatea.ro
Fostul ministru al sportului se iubește cu fiica vitregă a lui Marcel Vela
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Selly se mândrește cu o iubită superbă. Cine este cea care l-a cucerit pe celebrul influencer
A1.RO
Adda face furori pe Instagram cu o siluetă de adolescentă. Cum a reușit să slăbească frumoasa artistă
A1.RO

TV

La aniversarea a 5 ani de Happy Channel, 100 de femei pot câștiga bilete la concertul ''Te iubesc, femeie!'', susținut de Ștefan Bănică
TV • la 11:54
Foto

La aniversarea a 5 ani de Happy Channel, 100 de femei pot câștiga bilete la concertul ''Te iubesc, femeie!'', susținut de Ștefan Bănică

Ziua Internaţională a Femeii coincide cu ziua în care postul de televiziune Happy Channel împlineşte cinci ani de când a...