Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 27 martie 2021. Temperaturi de până la 17 grade Celsius, risc de avalanșă la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 martie. Vremea va fi predominant frumoasă în prima zi de weekend, iar temperaturile încep să crească treptat. La munte este risc de avalanșă, mai ales pentru masivele din Carpaţii Meridionali.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.03.2021, 15:38

  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

La noapte cerul va avea unele înnorări în nordul țării, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar spre sfârșitul intervalului, local, se va produce brumă.

Vremea sâmbătă 27 martie 2021

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale. Pe parcusul zilei, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil în nord-est și mai mult senin în rest. Spre seară și noaptea, înnorările se vor accentua în jumătatea de nord-vest a țării, unde se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ploaie. Trecător, în Transilvania și la munte vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, mai ales în est și sud și izolat se va semnala brumă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade, mai coborâtă la periferie, spre -2...-1 grad.

vremea în București

Vremea în București

Observator

Vremea la munte

Cerul mai mult senin ziua, se va înnora treptat din doua parte a intervalului la început în masivele vestice apoi în cea mai mare parte a zonei montane. Temporar, în Carpații Occidentali și pe arii restrânse în vestul Carpaților Meridionali va ploua, iar în nordul Carpaților Orientali se vor semnala precipitații mixte. La altitudini mari vor predomina ninsorile. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în zona înaltă. Valorile termice vor crește față de intervalul anterior.

vreea la munte

Vremea la munte

Observator

Risc de avalanșă în zonele montane

Pentru zonele montane se menţine riscul mare de avalanşă şi în acest weekend, mai ales pentru masivele din Carpaţii Meridionali. Alerta este de nivel 4 din 5 în Făgăraş, Bucegi, Ţarcu-Godeanu, Parâng. Troienele formate au depăşi 4 metri în zona Bâlea, Transfagarasan, Transalpina, Bucegi. Stratul de zăpadă în acest moment atinge 340 cm la Staţia meteo Bâlea Lac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 27 martie 2021. Temperaturi de până la 17 grade Celsius, risc de avalanșă la munte