Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 28 august 2022. Valul de căldură va persista în toată țara, temperaturi maxime de 26 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 28 august 2022.

de Redactia Observator

la 27.08.2022, 15:56

În continuare va fi val de căldură în cea mai mare parte a țării și pe arii restrânse în zonele de câmpie mai ales din sud și sud-est va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală  (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Noaptea, în regiunile vestice, vor fi înnorări temporare și pe spații mici vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, cu valori mai ridicate pe litoral spre 24 de grade, dar și mai coborâte în estul Transilvaniei până la 9...10 grade.

Prognoza meteo București

Valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade, mai coborâtă în zona periurbană spre 16 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza când izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea pe litoral

Vremea va deveni călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitați. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare după-amiaza. Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 33 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24... 26 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 28 august 2022. Valul de căldură va persista în toată țara, temperaturi maxime de 26 de grade Celsius