Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 28 mai 2022. Sunt așteptate furtuni în a doua parte a zilei

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 28 mai 2022.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 15:31

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, cerul va fi mai mult noros, iar local vor fi averse. În restul teritoriului, vremea se va menține caldă, însă din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin înnorări, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate, pe arii restrânse acestea depășind 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo București

Vremea se va menține caldă, însă din a doua parte a zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate și pe arii restrânse se vor depăși 15...20 l/mp. Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă.

Vremea pe litoral

Vremea caldă, va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și noaptea, când, vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Izolat, se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul se va intensifica în cursul după-amiezii, dar și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade, iar cele minime se vor fi de 16...17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 28 mai 2022. Sunt așteptate furtuni în a doua parte a zilei