Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 29 august 2022. Val de căldură peste România, temperaturile maxime ating 37 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 29 august 2022.

de Redactia Observator

la 28.08.2022, 15:43

asfințit în București
Vremea 29 august 2022. Val de căldură peste România, temperaturile maxime ating 37 de grade Celsius - Shutterstock

Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, unde local va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și pe arii mai restrânse în Oltenia și nordul Moldovei. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 20...35 l/mp) și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 10 grade. Spre sfârșitul intervalului, în special în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, caracterizând o vreme caniculară, iar cea minimă de 17...19 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni în general instabilă în Carpații Occidentali în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar valorile termice vor fi în scădere. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 20...35 l/mp) și vor fi condiții de grindină. În restul zonei montane vremea va fi în continuare caldă, cerul variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat, cu precădere după-amiaza.

Vremea pe litoral

Vremea  va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitați. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu  intensificări trecătoare după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 20 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25... 26 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea 29 august 2022. Val de căldură peste România, temperaturile maxime ating 37 de grade Celsius