Antena Meniu Search
x

Vremea 29 noiembrie 2022. Atmosferă închisă, cu lapoviță și ninsoare în Moldova

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 29 noiembrie 2022.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 15:29

În sudul și în estul țării vremea va fi închisă și temporar, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar în Moldova, mixte. În vestul Carpaților Meridionali și izolat în restul zonei montane, la altitudini de peste 1400 m va ninge, iar la altitudini mai mici vor fi și ploi și lapoviță. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, local va fi ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Bărăgan și în Dobrogea. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Astfel, maximele se vor încadra între 1 și 11 grade, iar minimele între -5 grade în Maramureș și 6 grade pe litoral.

Prognoza meteo București

Vremea va fi închisă și mai ales ziua, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală de până la 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de 3...4 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi închisă și temporar, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe. În vestul Carpaților Meridionali și izolat în restul zonei montane, la peste 1400 m va ninge, iar la altitudini mai mici vor fi și ploi și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în general în partea central-vestică, în nordul și estul Europei. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie exceptând nordul și nord-estul continentului precum și zonele de munte, unde se vor semala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul continentului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale în bazinul vestic al Mării Mediterane și izolat în rest.

Temperaturile vor coborî ușor în partea de vest, iar în rest nu se vor modifica semnificativ față de ziua precedentă. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea pe alocuri vor fi condiții de ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 29 noiembrie 2022. Atmosferă închisă, cu lapoviță și ninsoare în Moldova