Antena Meniu Search
x

Vremea 3 - 31 iulie 2023. Un nou val de ploi și vijelii puternice lovește România. Ce zone vor fi afectate de fenomenele severe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 3 - 31 iulie 2023. Potrivit specialiștilor, vom avea parte de ploi, vijelii puternice, dar și un vad de caldură, disconfort termic accentuat și aer irespirabil. 

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 14:30

Vezi și

Meteorologii ANM au emis vineri, 30 iunie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"De miercuri, un nou val de ploi și vijelii puternice va traversa întrega țară. În sud-vest, centru și la munte sunt așteptate cantități mai însemnate de ploi, iar riscul pentru inundații și viituri va fi ridicat în zonele cu averse. Vremea caldă se va menține în sud, sud-est, est cu maxime la pragul caniculei. Din cauza  umidității ridicate din aer, valorile termice resimțite vor fi spre 40 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 3 - 10 iulie 2023

Regimul termic se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal. Regimul pluviometric va fi excendentar în regiunile vestice și sudvestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 10 - 17 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale. 

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea 17 - 24 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în estul, sud-estul și centrul teritoriului, în timp ce în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 24  - 31 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor fi peste cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordice, iar în restul teritoriului se va situa în limite normale pentru acest interval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 3 - 31 iulie 2023. Un nou val de ploi și vijelii puternice lovește România. Ce zone vor fi afectate de fenomenele severe