Antena Meniu Search
x

Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade

Vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a României, iar ploile vor pune stăpânire pe întreaga ţară. Iată prognoza meteo pentru 3 noiembrie.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 14:30

La noapte, în vestul şi nord-vestul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe suprafeţe mici 10...15 l/mp. În zona montană înaltă, se vor semnala precipitaţii mixte, ce pot favoriza izolat depuneri de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitatea mai mare în Oltenia şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h spulberând zãpada, şi local în regiunile vestice şi pe litoral, cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în nordul litoralului. În zonele joase, izolat se va semnala ceaţă.

Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade

Vremea 3 noiembrie în ţară

Pe acelaşi subiect

În vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară şi în prima parte a nopţii, în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile.

În regiunile sudice şi sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat şi mai ales noaptea se vor semnala ploi locale, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi trecător ninsoare spre sfârşitul intervalului. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Izolat cantitãţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60...80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi de la -8 grade în Maramureş şi nordul Moldovei, până spre 7 grade în sudul litoralului. Izolat şi trecător se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte dinspre nord-vest, însă tot la valori de regim ciclonic.

Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade

Vremea 3 noiembrie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 2...3 grade, mai scăzută în zona preorăşeneascã spre -1 grad.

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârşitul nopţii şi în orele dimineţii vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade. Presiunea atmosferică va creşte, însă la o valoare sub cea normală.

Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade

Vremea 3 noiembrie la munte

Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde vor fi rafale de peste 60...80 km/h, viscolind ninsoarea. Valorile de temperatură nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vremea 3 decembrie. Temperaturile sunt în scădere, iar minimele ajung şi la - 8 grade