Antena Meniu Search
x

Vremea 30 octombrie. Temperaturile mai scad, iar pe alocuri va fi burniţă. Minimele pot ajunge şi la -6 grade în unele zone

Vremea se răceşte uşor faţă de ziua anterioară, iar cerul va fi mai mult senin. Iată prognoza meteo pentru 30 octombrie.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 20:26

Vezi și

La noapte, în Dobrogea, în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în cea mai mare parte a Munteniei, nebulozitatea joasă, stratiformă, se va extinde treptat şi izolat se va semnala burniţă. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 70...80 km/h, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar la viteze mai mici. Temperaturile minime se vor încadra între -1 şi 11 grade, mai scăzute în depresiunele Carpaţilor Orientali, unde vor fi în jurul a -4 grade. Pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

Vremea 30 octombrie în ţară

Valorile termice vor fi în scădere uşoarã faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei spre -6 grade. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar în cele sudice şi estice nebulozitatea de tip stratiform va fi pe arii relativ extinse, local va persista şi izolat va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în nordul Moldovei. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fluctua nesemnificativ la valori înalte, de regim anticiclonic.

Pe acelaşi subiect

Vremea 30 octombrie în Capitală 

La noapte, cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimă va fi de 4...5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 1 grad. Vor fi condiţii de ceaţă.

Cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale intervalului şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade. Presiunea atmosferică va fi aproape staţionară, la o valoare superioară celei normale.

Vremea 30 octombrie la munte

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va senin în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali şi variabil în restul zonei montane.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Munţii Banatului, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, pe văi şi în depresiuni, se va forma ceaţă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Vremea 30 octombrie. Temperaturile mai scad, iar pe alocuri va fi burniţă. Minimele pot ajunge şi la -6 grade în unele zone