Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 30 septembrie 2022. Va fi cald și plăcut în toată țara, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 30 septembrie 2022.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 18:10

Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse și descărcări electrice, în Maramureș și Crișana, local în Banat, Transilvania, precum și în zonele de munte, iar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor atinge 60...80 km/h, temporar și în vestul și estul teritoriului, iar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Maramureș și 30 de grade, izolat în Muntenia și partea continentală a Dobrogei.

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13...15 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică va fi ușor ridicată și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice îndeosebi în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși izolat 15...25 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă (rafale de peste 60...70 km/h la altitudini de peste 1800 m), dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Vremea pe litoral 

Vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel că, temperaturile maxime vor fi de 25...26 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, trecător va fi ceață. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 30 septembrie 2022. Va fi cald și plăcut în toată țara, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius