Antena Meniu Search
x

Vremea 31 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020. Meteorologii au anunțat cum va fi începutul de an

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 31 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020. În primele zile din 2020 temperaturile vor fi aproape de valorile normale ale perioadei, vremea urmând a se încălzi ușor după data de 4 ianuarie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.12.2019, 10:56

Vremea 31 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020
Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din noul an - Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 31 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020. 

În primele zile din 2020 temperaturile vor fi aproape de valorile normale ale perioadei, vremea urmând a se încălzi ușor după data de 4 ianuarie.

Vremea în Banat

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2...4 grade și minime de -6...-4 grade. După data de 4 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, cu valori maxime de 4...6 grade și minime de -4...-2 grade, mediat regional.

În cea mai mare parte a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile.

Prognoza meteo Crișana

Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2...4 grade și minime de -6...-4 grade. După data de 04 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit (în special valorile diurne), cu maxime de 3...6 grade și minime de -4...-2 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă pe parcursul intervalului de referință, dar cu precădere în prima săptămână.

Vremea în Transilvania

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși cu ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 0...2 grade și minime de -8...-4 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie și din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitații va mai crește, în special în ultimele zile.

Prognoza meteo Maramureș

Valorile de temperatură vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar în mare parte din intervalul de referință se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 1...3 grade și minime de -5...-3 grade. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie și din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitații va mai crește, în special în ultimele zile.

Vremea în Moldova

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1...4 grade. În 31 decembrie, dar și în jurul datelor de 04 și 08 ianuarie maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4...6 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

Prognoza meteo Dobrogea

Valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, cu maxime de 3...5 grade și minime de -3...-1 grad, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datelor de 01 și 04 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -2...1 grad.

Până în data de 06 ianuarie, precipitații slabe vor fi posibile doar izolat, urmând ca probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente să crească spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Muntenia

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2...5 grade și minime de -5...-2 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie - 01 ianuarie și în jurul datei de 04 ianuarie, când media regională va fi de 5...7 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referință, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).

Prognoza meteo Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, îndeosebi în zona deluroasă, cu maxime de 4...7 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de normalul perioadei, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații fiind în creștere doar spre sfârșitul intervalului.

Vremea la munte

Zilele de 31 decembrie, 3 și 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge și valori pozitive în masivele vestice, dar și la altitudini de sub 1400 m în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an și vor fi, în medie, de -5...-2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10...-5 grade.

Probabiltatea pentru precipitații va fi în creștere începând din data de 6 ianuarie.

Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 31 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020. Meteorologii au anunțat cum va fi începutul de an