Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 4 iulie - 1 august 2022. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 4 iulie - 1 august 2022. Specialiștii anunță vreme caniculară, săptămâna viitoare, mai ales în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea continentală.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 10:53

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo până pe 1 august 2022

"Începem săptămâna viitoare cu o vreme cãlduroasã în majoritatea zonelor, local canicularã în zonele de câmpie. Disconfortul termic se va menţine ridicat mai ales în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea continentală. În aceste regiuni şi indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã. În restul ţãrii, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 şi 37 de grade, iar cele minime între 12 şi 24 de grade", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Harta prognoză precipitaţii pentru săptămâna viitoare

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 4 – 11 iulie 2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Vremea 11 – 18 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 18 - 25 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Vremea 25 iulie – 1 august 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte.

În București, vreme caniculară până duminică

În intervalul 01.07.2022 ora 12:00 - 02.07.2022 ora 09:00, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse (2...5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp) va fi în creștere. Temperatura minimă va fi de 19...20 de grade.

În intervalul 02.07.2022 ora 09:00 - 03.07.2022 ora 21:00, vremea va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în cursul după-amiezilor. Temperaturile maxime vor fi de 34...35 de grade, iar minimele de 18...21 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 4 iulie - 1 august 2022. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni