Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 1 decembrie 2022. Va fi rece în toată țara, cu ploi, lapoviță și ninsori

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 1 decembrie 2022.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 16:17

Vremea va fi închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest în condițiile unui cer temporar noros ziua, valorile termice diurne vor fi local ușor mai ridicate decât mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în sudul și sud-estul țării unde pot fi moderate cantitativ, iar mai ales spre seară și noaptea, pe arii relativ extinse și în centru și est și izolat în rest. Acestea vor fi mixte (ploi, lapoviță și ninsori), exceptând Dobrogea unde va ploua. În  zona de munte vor predomina ninsorile. Se va produce polei, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în zonele de munte și posibil în jumătatea estică a Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice și sud-estice (viteze de 35...50 km/h). Pe arii restrânse se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35...40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1...2 grade, iar minima de 0...1 grad.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Carpații Meridionali, în Munții Banatului și în Carpații de Curbură, iar seara și noaptea și în restul masivelor. Pe arii restrânse se va produce polei.  Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului și în Carpații de Curbură. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei. În vestul, centrul, nordul și nord-estul Peninsulei Balcanice, vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță și ninsoare, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul continentului, precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse și vor fi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări, local în zonele învecinate Mării Negre, Mării Mediterane, Golfului Biscaya și Mării Nordului și izolat în rest. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ față de ziua precedentă. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 1 decembrie 2022. Va fi rece în toată țara, cu ploi, lapoviță și ninsori