Vremea

Vremea 6 - 19 aprilie 2020. Se încălzește afară, temperaturi maxime de 24 de grade Celsius

De Daniel Murărescu. Publicat pe 06.04.2020 la 12:10 Actualizat pe 06.04.2020 la 12:12

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 6 - 19 aprilie 2020.

Vremea 6 - 19 aprilie 2020

Prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 aprilie 2019

iStock / Getty Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 6 - 19 aprilie 2020.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime vor atinge chiar și 24 de grade Celsius, la mijlocul perioadei prognozate.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare după data de 13 aprilie.

Vremea în Banat

În prima săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 și 12 aprilie. Această tendință va fi asemnătoare și pentru temperaturile minime, media acestora urmând să crească de la 0 grade în dimineața zilei de 7 aprilie, până spre 6...7 grade. În a doua săptămână, sunt estimate valori maxime în medie de 16...19 grade și minime de 6...8 grade.

Până pe data de 12 aprilie nu se vor semnala precipitații, iar apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

Prognoza meteo Crișana

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 22...24 de grade. Tendința va fi asemăntoare și pentru temperaturile minime, astfel de la dimineți cu vreme rece, în care media va fi de 0...2 grade, se va ajunge la 6...7 grade. După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, o medie a valorilor maxime de 16...18 grade și de aproximativ 6 grade pentru cele minime.

Nu sunt prognozate precipitații până în 12 aprilie. În perioada 13-19 aprilie, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

Vremea în Transilvania

În primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de -5...-2 grade și maxime în creștere ușoară spre 15...16 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19...20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2...4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.

Nu vor fi precipitații în prima săptămână de prognoză, probabilitatea ca acestea să-și facă apariția urmând să crească după data de 13 aprilie.

Prognoza meteo Maramureș

În primele zile ale intervalului, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade și maxime în creștere ușoară spre 16...17 grade. Ulterior vremea va deveni caldă pentru această perioadă, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade și minime ce vor ajunge la o medie de 6 grade. După această dată, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel valorile maxime estimate vor fi în jur de 15 grade, iar media minimelor va fi de 3...4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 13 aprilie. Până atunci nu sunt prongnozate precipitații, vremea urmând să fie frumoasă.

Vremea în Moldova

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade și maxime în creștere ușoară spre 16 grade. Ulterior, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 și 13 aprilie, când se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6...7 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4...5 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi deficitar, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 13-17 aprilie.

Prognoza meteo Dobrogea

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 16...17 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 7...8 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-14 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 15 grade și a minimelor de 5...6 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă trecător vor fi posibile precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 14-18 aprilie.

Vremea în Muntenia

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de 1...2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 17 grade. Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 22 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7...8 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 18 grade, iar a minimelor de 6...7 grade.

Pe fondul regimului pluviometric deficitar, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 14-15 aprilie și 17-18 aprilie.

Prognoza meteo Oltenia

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de 1...2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 16 grade. Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7...8 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 17 grade, iar a minimelor de 5...6 grade.

Trecător vor fi posibile precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 14-18 aprilie

Vremea la munte

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10...11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1...2 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-13 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1...0 grade.

Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

În articolul

Vremea 6 - 19 aprilie 2020. Temperaturi maxime de 24 de grade Celsius

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Social • la 22:19

Pescarii nu vor mai fi nevoiți să poarte mască de protecție

  • Autoritățile au eliminat mai multe restricții pentru pescari.
  • Noile reguli au fost transmise Ministerului Sănătății.
Social • la 22:09

ANOFM oferă 13.000 de locuri de muncă pentru cei afectați de coronavirus

  • Românii caută locuri de muncă ce nu implică prea mult lucru de la domiciliu.
  • Numărul celor care caută locuri noi de muncă a crescut.
Eveniment • la 21:50

Sentința din dosarul morții lui Ekeng, de la Dinamo, venită după patru ani

  • Ekeng a murit în timpul unui meci jucat pe Stadionul Dinamo.
  • Doctorița de pe ambulanță, condamnată la închisoare cu suspendare.
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe a1.ro

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

recomandare pe a1.ro

Maria, prima persoană din lume care a murit într-un accident auto! ”Îi țâșnea sânge din urechi!” Sunt 151 de ani de-atunci

recomandare pe spynews.ro

O recunosti? Socul zilei! Internata de urgenta! Imaginile momentului in showbiz

recomandare pe spynews.ro

„Cancer!” Dinu și Deea Maxer au făcut anunțul șocant în direct

recomandare pe antenasport.ro

Vedeta din România care a recunoscut că a participat la lupte ilegale cu interlopi: "Erau bani cu care să trăim"

recomandare pe antenasport.ro

Care este ritualul de iniţiere în cea mai periculoasă organizaţie a Mafiei din Italia. Jurământul depus în faţa liderilor

recomandare pe antenaplay.ro

Jurământul

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

Două tinere drogate, accident în București: 'Dacă nu plecăm în 3 minute, sunați la Poliție'

recomandare pe antena3.ro

A fost găsită moartă în casă, iar medicii au aflat că obișnuia să consume un produs după care suntem toți topiți

recomandare pe cars.ro

Ce piese nu vei schimba niciodata la o Dacia Logan, indiferent de stilul tau de condus

recomandare pe playtech.ro

George Burcea, în brațele altei femei. Imaginea care sigur nu o va lăsa indiferentă pe Andreea Bălan

recomandare pe jurnalul.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

recomandare pe jurnalul.ro

Obligativitatea purtării măștilor și verificarea temperaturii – afacerea secolului. Între 2 și 4,5 miliarde de euro

Anunțuri Lajumate.ro

VW Passat B6 2 0 2010 CR

  • Autoturisme Sibiu Sibiu

Modare Decodare orice model PS3 Playstation 3 FIFA 19 GTA

  • Prestari servicii Barlad Vaslui

Piscina Familie Cadru Metal 457x122cm Pachet Complet

  • Gradina Plante Pomi Oradea Bihor
Vezi Anunțuri