Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 6 aprilie 2023. Nu scăpăm de valul de frig. ANM a anunțat prognoza meteo

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 6 aprilie 2023

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 15:30

ploaie în România
Vremea 6 aprilie 2023. Nu scăpăm de valul de frig. ANM a anunțat prognoza meteo - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Nebulozitatea va fi persistentă şi se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (izolat 10...15 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi cu depunere de strat de zăpadă în zona de munte, în Maramureş, Transilvania şi în jumătatea de nord a Moldovei şi mixte în Crişana şi local în Banat. 

În regiunile sudice şi sud-estice înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. În Moldova, trecător şi izolat este posibil să se formeze polei. 

Vântul va prezenta intensificări mai ales în prima parte a intervalului în nordul Moldovei şi în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită, dar şi în sudul Olteniei (viteze în general de 55...70 km/h), iar trecător şi pe arii mai restrânse şi în rest. 

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 12 grade, iar cele minime în general între -3 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări şi trecător, mai ales pe parcursul zilei, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de 1...2 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi închisă şi deosebit de rece. Temporar va ninge moderat cantitativ (izolat 10...15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă pe alocuri mai consistent.

Vântul va prezenta intensificări (viteze în general de 55...70 km/h) mai ales în prima parte a intervalului în zona înaltă unde zăpada va fi viscolită. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în vestul şi nord-vestul Europei, în sud-estul extrem şi în zonele situate la nord de Marea Neagră şi ploaie, lapoviţă şi ninsoare în nord şi pe un aliniament situat între jumătatea nordică a României şi cea de est a Poloniei.

În zonele învecinate Mării Egee, ploile vor fi şi sub formă de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice. În restul continentului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe. Vântul va avea intensificări în regiunile nord-vestice şi local în cele estice, central-estice şi de sud. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 6 aprilie 2023. Nu scăpăm de valul de frig. ANM a anunțat prognoza meteo