Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 7 iulie 2022. Scăpăm de caniculă, aerul se răcește semnificativ

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 17:29

Valorile termice vor scădea semnificativ și în regiunile estice și sud-estice, astfel că la nivelul întregii țări cele maxime se vor încadra în general între 25 și 30 de grade. În cursul zilei, mai ales dimineața, local în sudul Transilvaniei și al Moldovei, precum și în Muntenia și Oltenia, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și izolat 50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza în sud-est și noaptea în vest. Minimele termice vor fi cuprinse între 8...9 grade în depresiuni și 20...22 de grade pe litoral.

Prognoza meteo București

Temperatura aerului va scădea semnificativ, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 27 de grade. În cursul zilei, mai ales dimineața, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15...18 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în prima parte a intervalului când local vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea pe litoral

Vremea se va răcori față de intervalul precedent, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 7 iulie 2022. Scăpăm de caniculă, aerul se răcește semnificativ