Antena Meniu Search
x

Vremea 7 octombrie. Temperaturile sunt în scădere, iar ploile vor pune stăpânire pe ţară

Veşti proaste de la meteorologi care anunţă că vremea va fi în continuă răcire. Ploi vor fi în Banat şi Oltenia şi izolat în celelalte regiuni. Iată prognoza meteo pentru 7 octombrie.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 14:41

Vremea 7 octombrie. Temperaturile sunt în scădere, iar ploile vor pune stăpânire pe ţară - Shutterstock

La noapte, cerul va avea înnorări, mai accentuate în regiunile vestice, sud-vestice şi estice, precum şi în zona de munte. Va ploua local în Banat, pe arii restrânse în Crişana, Oltenia, Dobrogea şi Moldova şi doar izolat, mai ales la munte, în restul teritoriului. Vântul va sufla moderat şi cu intensificări în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45...55 km/h, local în Banat şi sudul Transilvaniei, peste 55-60 km/h. iar în sudul judeţului Caraş-Severin cu rafale de peste 90...100 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 7 ocrombrie în ţară 

Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată în sudul şi, local, în estul şi centrul ţării. Cerul va fi variabil în nordul, nord-vestul şi, parţial, centrul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua local în Banat şi Oltenia, pe arii mai restrânse în Dobrogea şi în zona de munte şi doar izolat în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m,  se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va sufla moderat şi cu intensificări în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45...55 km/h, local în Banat şi sudul Transilvaniei, peste 55-60 km/h, iar în sudul judeţului Caraş-Severin cu rafale de peste 90...100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 19 grade în Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade. Izolat în nord şi centru, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea şi de brumă. Presiunea atmosferică va fi asemănătoare celei de cu o zi înainte, la valori înalte de regim anticiclonic.

Pe acelaşi subiect

Vremea 7 octombrie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h. Temperatura minimă va fi de 7...9 grade.

Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, dar condiţiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45...50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Presiunea atmosferică va scădea foarte puţin, astfel rămânând superioară celei normale.

Vremea 7 octombrie la munte

Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala precipitaţii, local în masivele sudice şi cu totul izolat în restul zonei montane. Vor fi ploi, însă la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari la rafală, în general de peste 90 km/h urmând a se înregistra în vestul Carpaţilor Meridionali, în special la altitudini mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 7 octombrie. Temperaturile sunt în scădere, iar ploile vor pune stăpânire pe ţară